Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonun iş birliğiyle Çağla Kubat Windsurf Academy'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Çocuklar ve Gençler Rüzgar Sörfü Dünya Kupası, yarın İzmir'in Çeşme ilçesinde başlayacak.

Alaçatı Mahallesi'nde 20 Kasım'a kadar sürecek organizasyonda 15 ülkeden 100'de fazla sporcu mücadele edecek. Katılımcılar, "IQFoil" ve "Finn" kategorilerinde yarışacak.

Organizasyonun ev sahibi Çağla Kubat Windsurf Academy'nin kurucusu milli sporcu Çağla Kubat, PWA yarışlarının kendi kariyerini şekillendiren organizasyonlar olduğunu ifade etti.

Alaçatı'nın da daha önce PWA yarışlarına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Kubat, şöyle konuştu:

"O yarışlar Türkiye'ye geldikten sonra, ben uluslararası anlamda ülkemi temsil etmeye başlamıştım. Dolayısıyla bu yarışın bizde yapılması bence hem turizm açısından hem de sporculuk açısından çok önemliydi. Çünkü bizim sporcularımız bu yarışlarda kendilerini geliştirebiliyorlar. Yurt dışından gelen sporcularla kendilerini karşılaştırıp, motive olup, yurt dışına da gitmeye başlıyorlar. Bu anlamda çok önemli olduğunu biliyordum. PWA genç ve çocuklar yarışları başladıktan hemen sonra bu organizasyonu sahiplenmek istedim. Kendi adımıza çok önemli bir şampiyona bizi bekliyor. Bir taraftan da sırf yarış değil. Bu yarışı rüzgar festivaline dönüştürüp, Çeşme'nin tanıtımı için daha da güzel bir organizasyon gerçekleştirmeye çalışacağız."

Kubat, Alaçatı'nın rüzgar sörfünün vazgeçilmez destinasyonu olarak tanındığını ancak zamanla unutulduğunu belirterek, "O yüzden yeni jenerasyona da 'Biz buradayız, böyle inanılmaz bir merkeze sahibiz.' demek anlamında çok önemli diye düşünüyorum. Hatırlatmak için de çok önemli bu yarış." ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde yelken ve doğa sporlarının daha fazla ilgi gördüğünü bildiren Kubat, "Her yerin kapatıldığı zamanlarda biz antrenmanlarımıza devam ediyorduk. O yüzden çocuklar için de vazgeçilmez bir spor dalı haline geldi. Bu dönemde sayısı çok artmaya başladı sporcuların. Gün geçtikçe daha da çok artıyor. Yelken sporu, Türkiye Yelken Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığının da çalışmalarıyla bence son zamanlarda çok gelişiyor. Her kategoride uluslararası birçok organizasyon yapılıyor." diye konuştu.

Yarışmacılar heyecanlı

Organizasyonda yarışacak sporculardan Ela Irmak Özcan, rüzgar sörfüne başladığından beri en büyük hayalinin PWA'in organizasyonlarında yarışmak olduğunu söyledi. Bu hafta hayalinin gerçekleşeceğini kaydeden Ela Irmak Özcan, "Çok heyecanlıyım. Herkese başarılar diliyorum." dedi.

Damla Kurtdemir de bu haftaki organizasyonun kulüplerinde gerçekleşeceği içi çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Dünyanın her bir tarafından gelen insanlarla birlikte yarışmak ve arkadaşlarımla yarışmak için çok heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

Rüzgar sörfüne başladıktan sonra çok sevdiğini ve daha çok vakit ayırmaya başladığını ifade eden İrem Metin, bu haftaki yarışma için de çok heyecanlı olduğunu kaydetti. İrem Metin, organizasyonda resmi olarak yarışmayacak olmasına rağmen bunun kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Mavi Rüzgar Falay, rüzgar sörfüne bir arkadaşının tavsiyesiyle başladığını söyledi. İlk başta sadece yaz mevsiminde yapacağını tahmin ettiğini kaydeden Falay, "Daha sonra bu sporun sürükleyiciliği,doğayla iç içe uyumla spor yapmak beni çok cezbetti ve buraya geldim. Çünkü bu spora daha profesyonel bir gözle bakıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yarışma için çok heyecanlı olduğunu belirten İlya Paksoylu, 4 yaşından beri rüzgar sörfü yaptığını aktardı. Derin Gökmeral da 3 yıl önce rüzgar sörfüne başladığını ve yarış için çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar