Zazoğlu, "Ülkemizin dört bir yanında sezonluk değil, 12 ay boyunca turist ağırlıyoruz”

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu 2022 turizm verilerini, beklentileri ve hedefleri değerlendirdi. Türkiye’nin iyi bir sezon geçirdiğini söyleyen Zazaoğlu, turizmde çeşitliliğin ve tanıtımın önemine dikkat çekti.

Tüm dünyada Türkiye’yi tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız kesmeden devam edildiğini ve buna bağlı olarak da 2022 turizm hedeflerinin yukarı doğru revize edildiğini hatırlatan Semih Zazaoğlu “Turizm verilerine baktığımızda çok olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız, bu doğrultuda bu yılı 50 milyon turist, 44 milyar dolar turizm geliri ile kapatma hedefiyle ilerliyoruz” diye konuştu.

ATİD Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu, Türkiye turizmi dendiğinde öncelikle akla deniz-kum-güneş geldiğini ancak birçok alanda büyük potansiyele sahip olan Türkiye’de alternatif turizmin geliştirilmesinin sürdürülebilirlik, turizm gelirleri ve ziyaretçi sayısı açısından kritik önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye’nin pazar payının genişletilmesinin sağlık, termal, MICE, kültür, spor, gastronomi, kış turizmi gibi birçok farklı segmentte ürün sunulmasına bağlı olduğunun altını çizen Zazaoğlu, “Her bölgemizin, her ilimizin kendisine özgü eşsiz zenginlikleri var. Türkiye turizmin her çeşidini görebileceğiniz büyük bir potansiyele sahip. Ülkemizin dört bir yanında sezonluk değil, 12 ay boyunca turist ağırlıyoruz” dedi.

Zazaoğlu, son dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TGA’nın (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı) yoğun tanıtım ve PR çalışmalarının başarısına değinerek, geliştirilen pazarlama stratejileri sayesinde ülkemizi ziyaret eden turist sayılarının hızla yükseldiğini, doluluk oranlarının arttığını ve rekor turizm gelirlerine koşulduğunu belirtti.

ATİD Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un yoğun ve etkili çabaları Türkiye’yi fırtınalı denizlerden durgun sulara taşıdı. Ülkemiz bu başarı sayesinde global krizlerden etkilenmeyen bir hale geldi, turizmde bir üst lige çıkarak konumunu sağlamlaştırdı. Bu anlamda Türkiye’yi çok daha iyi günlerin beklediğine inancım sonsuz” değerlendirmesinde bulundu.

Kategoriler
    Güncel Yazılar