Pandemi sürecinde tanıtım faaliyetlerini online platforma taşıyan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), workshop organizasyonlarına bir yenisini ekliyor. TÜROB’un Türk turizminin çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, pandemi sonrasındaki yeni dönem çalışmaları kapsamında gündeme aldığı hedef pazarlara yönelik özel online workshop programları kapsamında ilk organizasyon dost ve kardeş ülke Azerbaycan pazarına yönelik olacak. 14 Temmuz 2021 (Yarın) gerçekleştirilecek tematik online workshop’a Azerbaycan’ın önde gelen 100 seyahat acentesi ve tur operatörü katılacak.

Açılışı Bakan Ersoy yapacak

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonu, İstanbul Ticaret Odası, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu işbirliğinde düzenlenecek etkinlikte Azerbaycan'dan seyahat acentelerinin katılımı Everest Turizm organizasyonunda sağlanacak. Etkinliğe İstanbul, İzmir, Çanakkale, Bursa, Sapanca ve Bodrum’dan TÜROB üyesi oteller, Formula-1 Türkiye Organizasyonu, Türk Havayolları, Pegasus Havayolları, Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı (TGA) ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) katılacak. Etkinliğin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yapılacak. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nagiyev, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Turizm Eğitim ve Geliştirme Vakfı (TUGEV) Başkan Vekili Bahadır Yaşık’ın birer konuşma yapacağı etkinlikte turizmciler, eş zamanlı olarak aktif olan fuar alanında oteller sanal stantlarında görüşmeler gerçekleştirecek. Organizasyonun son bölümünde yapılacak çekiliş ile Azerbaycan'dan katılımcı seyahat acentelerine otellerde konaklama, Formula-1 İstanbul yarışlarının yapılacağı pistte sürüş deneyimi ve uçak biletleri hediye edilecek.

Bir milyona koşan turizm pazarı

TÜROB Başkanı Müberra Eresin yaptığı değerlendirmede, “İlk online workshop’umuzu Azerbaycan ile yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. TÜROB 2019 yılında Azerbaycan’da bir workshop düzenlemişti. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan Türkiye’ye pandemi öncesinde yılda yaklaşık 900 bin kişi turistik amaçla geliyordu. 2019 yılında Türkiye’ye 901 bin Azeri turist gelirken, 2020 yılında pandemi şartlarında bu sayı 236 bine geriledi. Pandemi kısıtlamalarının devam ettiği bu yılın ilk 5 ayında da 91 bin Azeri geldi. Azerbaycan’da turizm amaçlı seyahatlerde Türkiye, tercih sıralamasında ilk sırada yer alıyor. İki ülke arasında pasaport yerine kimlik kartlarıyla seyahat imkanının getirilmesi ile turist ve ziyaretçi sayısında önemli sayıda artış bekleniyor.

 

Organizasyonun açılışı TÜROB YouTube kanalından saat 13.30’dan itibaren canlı olarak yayınlanacaktır;

https://www.youtube.com/user/TurobOrg 

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar