Yatın 2025 yılında denize indirilmesi planlanıyor.

Singapur'daki bir lansman yemeğinde, girişimci Aaron Olivera çevre konusunda farkındalık yaratmak için projesini sundu . Bu, bilim adamlarının ve öğrencilerin yolculuk başına yaklaşık 3 milyon dolar ödeyecek milyonerler ve ünlüler gibi üst düzey turistlerle omuz omuza olacakları  Earth 300 nükleer yatında 10 günlük turlar düzenlenecek.

Mürettebata ek olarak, bir grup iklim bilimci ve öğrenci , turlar sırasında okyanusu inceleyerek gemide olacak . Hepsi ücretsiz veya indirimli bir fiyata seyahat edebilecek. Daha varlıklı turistlere 3 milyon dolarlık ücret alınacak ve bu da işletmenin kârlı olmasına yardımcı olacaktır.

Olivera sunumda amacının çevreyi kurtarmak, gençlere ilham vermek ve bilimi ilerletmek olduğunu açıkladı.“Kürenin, gezegeni kurtarmak için ona bakana ilham vermesini istedik. Bloomberg'e göre gemiden "bizim neslimizin Eyfel Kulesi " olarak söz eden hevesli iş adamı, dünyanın dört bir yanındaki insanları harekete geçiren bir nesne inşa edip edemeyeceğimizi bir düşünün " dedi .

Süper yat, bu tür gemilerde uzman olan Ivan Salas Jefferson tarafından tasarlanan temiz çizgilere sahip modernist bir tarza sahiptir . 300 metre uzunluğunda ve 60 metre yüksekliğindedir, 450 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği bir yapıya sahiptir.

Uzay aracı, yaklaşık 160 bilim insanının çalışacağı , binlerce yerleşik sensör aracılığıyla araştırma yapıp veri toplayacağı ve ilk ticari açık deniz kuantum bilgisayarı olabilecek 22 laboratuvara ev sahipliği yapacak .

Yüksek maliyetinin bir kısmı , yata güç sağlamak için sıfır emisyonlu bir atom santrali kurmak için kullanılacak . İngiltere merkezli şirket Çekirdek Güç Bill Gates tarafından kurulan ABD nükleer şirketi TerraPower, gelen erimiş tuz reaktörü, bir teknoloji geliştiriyor.

Earth 300 süper yatının fiyatı ne kadar olacak ve ne zaman yelken açacak?

Olivera, projesi hakkında çok net olmasına rağmen, bunu gerçekleştirmek için daha önümüzde uzun bir yol var. Avrupa ve Güney Kore'deki tersanelerde geçici olarak gerçekleştirilecek olan süper yatın inşasını listelemeye başlamak için girişimcinin yeterince gelişmiş bir tasarıma sahip olması 6 yıl ve 5 milyon dolar aldı .

Earth 300'ün toplam maliyetinin 500 milyon ile 700 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor . Bir kısmı özel yatırımcılardan gelecek, ancak çoğunluk geleneksel finansal araçlarla elde edilecek.

Yatın 2025 yılında denize indirilmesi planlanıyor , ancak reaktörün sertifikasyonu beş ila yedi yıl sürebilir. Bu nedenle uzay aracının başlangıçta sentetik yeşil yakıtlarla çalışacağı tahmin ediliyor.

Girişimci, geminin ilk yolculuğunun Antarktika çevresinde bir tur olmasını ve ardından Kuzey Kutbu'nda bir gezi olmasını istiyor . Varlıklı ekoturistlerden yaklaşık 100 milyon dolar gelir elde ederek yılda 300 gün yelken açacağı tahmin ediliyor . Ayrıca etkinlikler için veya film seti olarak kiralamak için ek gelir elde edeceksiniz.

Olivera, iş planının finans şirketi KPMG tarafından test edildiğini ve kârın% 80'inin çevresel nedenlere gideceğini doğruluyor. Ayrıca, bilimsel projenin , işleme tesisleri ve dünyadaki diğer iklim araştırma çabalarıyla paylaşılan bilgilerle "açık kaynak" olacağını söyledi .

https://www.instagram.com/p/CNWOz4QlYl-/?utm_source=ig_embed

 

Haber (Alıntı)

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar