orak Holding, kurulduğu ilk günden bu yana turizm sektörü başta olmak üzere, Türkiye’ye katma değer sağlamaya devam ediyor.

Türkiye'nin pek çok bölgesinde önemli turizm projelerine imza atarak büyüyen Dorak Holding’e, Turizmden Sorumlu Yönetim Kurulu Danışmanı olarak Emrullah Akçakaya atandı. Dorak Holding, kurulduğu ilk günden bu yana turizm sektörü başta olmak üzere, Türkiye’ye katma değer sağlamaya devam ediyor. IHG, Hilton Worldwide, Marriott gibi global ve yerel zincir markalar ile iş birliği yapmakta olan Dorak Holding, yabancı turisti ülkemize getirme konusunda da lider sınıfında yer almaktadır.

Pandemi sonrasında en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm için hazırlıklara başlayan Dorak Holding, ileriye dönük yeniden yapılanma süreciyle kadrosunu güçlendirmeye başladı. Kurumun Turizmden Sorumlu Yönetim Kurulu Danışmanlığı’na atanan Emrullah Akçakaya, sektörde 30 yılı aşkındır global zincirlerde ve Türk otel markalarında birçok tecrübeye sahiptir. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği üyesi ve aynı zaman da Novus Otel yatırımları şirketinin de kurucusudur.

Emrullah Akçakaya kimdir? Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi mezunu Emrullah Akçakaya; 30 yılı aşkın meslek hayatının 15 yılını Hilton Worldwide grubunda, 6 yılını Swissotel ve 7 yılını da Dedeman Otelleri grubunda yöneticilik ve üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yaparak geçirmiştir. Meslek hayatı boyunca birçok sektörel sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulunan Emrullah Akçakaya, 2017 – 2019 yıllarında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nde (TTYD) Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunarak, Turizm Sektörü adına yapılan birçok çalışmada aktif olarak yer almıştır.

2020 Nisan ayında kurduğu “Novus Otel İşletme ve Danışmalık” şirketi ile sektörel birikim ve tecrübelerini otel yatırımcılarıyla paylaşmaya devam eden Emrullah Akçakaya, 2021 Mart ayı itibari ile Dorak Holding Yönetim Kurulu’na Turizmden Sorumlu Yönetim Kurulu Danışmanı olarak atanmıştır.

Dorak Holding Hakkında; Bugün turizm alanında; seyahat acenteleri, yurt dışı satış ofisleri, otel ve restoran yatırımları, taşımacılık, madencilik, havacılık ve daha birçok sektörde faaliyet gösteren Dorak Holding temelleri, 1971 yılında turizm alanında hizmet vermek için kurulan Dorak Tours olarak atılmıştır. Türkiye’nin pek çok bölgesinde önemli turizm projelerine imza atarak büyüyen şirket, 2002 yılında şirketler grubuna, 2011 yılında da holdinge dönüşmüştür. Dorak Holding Ahmet Serdar Körükçü, Mustafa Pilav ve Ahmet Kaplan Tan ortaklığında kurulmuş bir iştiraktir.

Kategoriler
    Güncel Yazılar