İmza törenine katılan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, burada yaptığı konuşmada, projeye ortak olan herkese teşekkür etti.

Hatay’da meydana gelen yangında yok olan orman alanları için turizm sivil toplum kuruluşları (STK) el ele verdi. 17 turizm STK’sı fidan bağışı kampanyasıyla Hatay’da Turizm Ormanı kuruyor.

Türkiye’nin önde gelen turizm sivil toplum kuruluşlarıyla hayata geçirilen “Turizm Ormanı” projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalandı.

İmza törenine katılan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, burada yaptığı konuşmada, projeye ortak olan herkese teşekkür etti. Türkiye’nin dünyada ormanlarını en iyi koruyan ülkelerden birinin olduğunu dile getiren Karacabey, “ İklim değişikliği ve kuraklığın en önemli panzehiri ormandır. Bu bilinçle sizlerin ortaya koyduğu güzel birliktelik çok önemli. Bu, yıllarca ülkemizin daha yaşanabilir olması için çok önemli bir adım” diye konuştu.

Ülkemizde çevre bilincinin oluşturulması, ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi noktasında vatandaşların, STK’ların, kurum ve kuruluşların bu çalışmalara maddi ve manevi katkı vermesini çok önemsediğini belirten Karacabey, şunları söyledi:

“Bizler Millet olarak zor günlerde yardım ve dayanışma noktasında çok çok iyiyiz. Bunu Hatay da çıkan orman yangınları sonrasında yanan alanların yeniden ağaçlandırılması noktasında da görüyoruz. Ülkemizin dört bir yanından fidan bağışı ve ayni fidan gönderme konusunda yarış içine girildi. Bu anlamda siz turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların duyarlılığını da çok önemsiyoruz. Bu vesileyle Hatay’daki yanan alanların ağaçlandırılmasına sağlayacağınız katkılar için bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Törende, 17 turizm STK’sı temsilcileri de konuşarak, projenin önemini anlattı. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi.

Kategoriler
    Güncel Yazılar