"Tüm turizmcileri derneğimize üye olmaya davet ediyoruz"

Küresel olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönem pek çok meslek grubunda olduğu gibi turizmcilerde de birbirleriyle dayanışma içinde olmak zorunluğu doğurdu. Bundan yola çıkan kanaat önderleri ise öncelikle kendi yakın çevreleri ile bu sorunlara çözüm aramak ve birbirlerine faydaları olabilmesi konusunda işbirliği içine girdiler. Bu grup büyüdü, büyüdü ve yurtdışından da katılımlarla daha da verimli hale geldi. Grup üyelerinin de talebi ile ve kazançların tüm turizm camiasına faydalı olmasının daha yerinde olacağı düşüncesi ile Turizm İşbirliği Derneği TUR-İD İstanbul’da hayata geçirildi.  Türkiye’de turizmi tek çatı altında toplayan bir STK’nın olmayışı ve bazı sorunların ise sürekli çözümsüz kalması da dernek kuruluşunun en büyük etkenlerindendi.

Gücümüzü perçinlemek adına derneği kurduk

Derneğin en özellikli farkındalığı turizmin tüm kollarından üyeleri olması ve bu üyelerin de aktif bir şekilde birbirlerine fayda sağlaması. Grubun öncülüğünü yapan ve şu anda Yönetim Kurulu Başkanı olan Cengiz Terzi dernek ile ilgili açıklamalarda bulunarak; Turizm, bir turizm cenneti olan ülkemiz için vazgeçilemez bir kazanç kapısıdır. Turizm tüm dünyayı sarsan salgın nedeniyle pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de desteklenmesi gereken ilk sektörler arasındadır. Salgın nedeniyle durağan bir dönem geçiriyoruz ancak sonrasında yolumuza yine aynı hızla devam etmemiz kaçınılmazdır. İşte bu dönemde birbirimizle dayanışma içinde olmak bize güç veriyor. Biz bu dönemde rekabetçi ruhumuza bir de beraberlik ruhunu aşıladık ve Rekaberlik ruhu ile hep birlikte dayanışarak yolumuza devam etmeye başladık” ded.

Başkan Cengiz Terzi, 'turizm sektörünün farklılığından doğan gücümüzü perçinlemek adına, eksikliğini hissettiğimiz TUR-İD Turizm İşbirliği Derneği’nin kurulması kararını aldık' dedi.

Tüm turizmcileri derneğimize üye olmaya davet ediyoruz

Dernek üyeleri arasında Oteller, Tur operatörleri / Seyahat Acentaları, Ulaşım sektörü, Rent a Car Acentaları, Eğlence Sektörü Temsilcileri, Cruise Firmaları, Vize ve bu tür hizmet veren Seyahat Acentaları, ayrıca günümüzde revaçta olan Villa Kiralaması da yapan Acentalar, sigorta firmaları vb gibi kuruluşların her birinden pek çok temsilci yer almakta. Böylece meslek kuruluşları arasında bilgi paylaşımının, ihtiyaçları daha çabuk kazanca çevirdiğini, bu birliktelik ile ekonomik kayıpların kazanca dönüştüğünü tescillemiş olduk. ‘Tüm turizmci dostlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz’ dedi.

Turizmin her sektörünü kapsayan ve ekonomik olarak da birbirlerine fayda sağlayan, Turizm sektörünün  ortak platformda TUR-İD ismiyle buluşması, Türkiye de bir ilk olma özelliği taşımakta.

Genç turizmcileri sektörün duayenleri ve akademisyenleri ile buluşturacağız

Dernek kurucuları ise Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve turizmin farklı branşlarından oluşuyor. Girişimci ruhları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine inanarak yola çıkan Kurucular ise  Akay Öndeyer, Aydın Sahiner, Belgin Özcelik, Mine Özal, Ayse Şener, Sami Yürekli, Gülten Çeliktürk ve Haydar Çetin.

Derneğin hedefleri arasında genç turizmciler için de ayrı bir platform kurulması ve genç turizmcileri hem sektörün duayenleri ve hem de akademisyenler ile buluşturarak, daha nitelikli turizmcilerin yetişmesi için katkıda bulunmak yer alıyor.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar