Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Mariyana Nikolova Bulgaristan kış destinasyonlarına ülkemizden daha çok turist ziyaretini beklediklerini belirtti.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariyana Nikolova ve beraberindeki 7 kişilik heyetle ülkemize gerçekleştirdikleri resmi ziyaret kapsamında; T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alparslan’ın ev sahipliğinde, 22 Ekim Perşembe günü İstanbul CVK Bosphorus Hotel’de aralarında TÜRSAB’ın da bulunduğu turizm sektör kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda Bakan Yardımcısı Sayın Alparslan konuşmasında 3. Turizm Karma Komisyonu Toplantısı’nın bu yıl bahar ayında Bulgaristan’da düzenlenmesi, vize süreçlerinde Yunanistan modelinin uygulanarak Türkiye’den Bulgaristan’a ziyaretlerin artırılması, TGA ile ortak projeler geliştirilmesi ve uzak ülkelerden ülkemize gelen turistlere yönelik Bulgaristan turizminin canlandırılması önerilerinde bulunarak; karşılıklı turizm ilişkileri ve iş birliğinin devamı temennilerini yineledi.

Önümüzdeki yeni dönemde sağlık diplomasisinin öneminin artacağını vurgulayan Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Mariyana Nikolova konuşmasında, vize işlemlerinin kolaylaştırılmasında çalışmalarının devam ettiğini, Bulgaristan kış destinasyonlarına ülkemizden daha çok turist ziyaretini beklediklerini belirtti ve yakın zamanda karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleşeceği bir forum düzenlenmesi önerisinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Nikalova konuşmasında ayrıca Bulgaristan’ın turizm tesislerinde koronavirüs kapsamında önlemlerinin artırıldığını ve Balkan ülkelerinin birbirlerini bu süreçte ayrıca destekleyerek sınırlarını birbirlerine kapatılmamasının önemine değindi.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Birliğimiz Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, özellikle pandemi sürecinde komşu ülkelerle birçok alanda ortak hareket etmenin öneminde değindi. Başkan Bağlıkaya konuşmasında Türkiye ve Bulgaristan arasında karşılıklı ziyaretçi akışının artırılması, yeni turizm ürünleri, pazarlama ve eğitim gibi iş birliğimizi daha ileriye taşımak amacıyla yapılacak çalışmalara her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

Ayrıca TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TÜROFED adına Yalçın Aydın ve Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir’in birer konuşma gerçekleştirdiği toplantı, tarafların turizm, ticaret ve yatırım ilişkileri ve ortaklıkların daha artırılması dileğiyle; heyetlerin karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar