Türk turizminin önemli destinasyonlarından olan Kapodakya’nın tanıtımı için bölgenin turizm paydaşları güç birliği yaptı. Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, “El birliği ile Kapadokya’nın dünyadaki bilinirliğini artıracağız” dedi.  

Akman, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler  ile ATİD Başkan Yardımcısı Ali Cenk Yorulmaz’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti.

İç Anadolu Bölgesi’nin turizmine yönelik projeler hakkında bilgi verilen ziyarette, Kapadokya'nın tanıtımı noktasında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kapodakya’nın tanıtımına yönelik hazırladıkları projeleri anlatan TGA Yönetim Kurulu Üyesi Akman, bölgenin turizmde çok büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

TGA tarafından hazırlanan Türkiye tanıtım filmde Kapadokya için özel bir yer ayrıldığına dikkat çeken Akman, bölgenin dünyadaki bilinirliliğini artırma noktasında tanıtıma ve sosyal medya mecralarına önem vereceklerini kaydetti.

Bölgede, basın mensubu, yotuber, blogger, influencer olmak üzere tanınmış, bilinen sevilen ünlü isimleri ağırlamasının tanıtım için değerli olduğunu söyleyen Akman, bu projeye destek olacaklarını bildirdi. Bunun yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinden çekimler için gelen yabancı şirketlerin rotasını da Kapadokya’ya çevireceklerini belirten Akman, yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte bölgeye olan ilginin artacağını kaydetti.

31 Ağustos’ta dünyaca ünlü DJ Ben Bohmer’in Kapadokya’da özel bir performans sergilediğini hatırlatan Akman, bu performansın pek çok hesaptan canlı yayınlandığını söyledi. Bunun gibi pek çok özel projeyi hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Akman, “El birliği ile Kapadokya’nın dünyadaki bilinirliğini artıracağız” diye konuştu.   

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar