Keykan, “Her zaman olduğu gibi Ankara bu konuda da farkını ortaya koydu.

Normalleşme süreci sonrasında iç turizmin ardından da dış turizmin açılmasıyla birlikte turizmde canlanmanın başladığını kaydeden Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Ahmet Ergin Keykan, Ankaralı turizmciler olarak COVID-19 nedeniyle alınan önlem ve tedbirlere hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi.

Ankara turizminin daha iyiye gitmesi için sektörün tüm paydaşlarının ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu belirten Keykan, turizmcilerin koronavirüs tedbirlerini arttırdığını dile getirdi. Keykan, “Her zaman olduğu gibi Ankara bu konuda da farkını ortaya koydu. Ankara güvenli turizmin de başkenti oldu. Her geçen gün turist sayımız artıyor” dedi.

Dernek olarak otel ile restoran yöneticisi ve çalışanlarına koronavirüs eğitimleri verdiklerini ve ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduklarını anlatan Keykan, bu konudaki denetimlere de önem verdiklerini kaydetti.

Ankara’da güvenli turizmi sunmak için sektör paydaşlarıyla yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Keykan, “Haziran ayından beri tedbir ve önlemleri hassasiyetle uyguladığımız için yerli ve yabancı turiste güven oluşturmayı başardık. Her geçen gün kentimize daha fazla turist gelmeye başladı” diye konuştu. Keykan, sözlerine şöyle devam etti:

"Otel ve restoranların girişlerinde ateşler ölçülüyor. Otellerin ve restoranların birçok noktasında dezenfektasyon istasyonları kuruldu. Otellerde, misafirin kesinlikle yiyecek ve içecekle üniteleriyle teması yok. Açık büfe hizmetlerini durdurduk. Masalar, lobi, ortak alanlar, asansörler sürekli dezenfekte ediliyor. Sosyal mesafe ve maske kurallarına harfiyen uyuyoruz. Misafirlerimizi bu konuda uyarıyoruz. Bu konudaki tüm çalışmalar kırmızı çizgimiz, asla taviz vermiyoruz.”

Bir an önce koronavirüs aşısının bulunarak, bu zorlu sürecin geride kalmasını temenni ettiklerini belirten Keykan, Ankaralı turizmciler olarak sağlık ve güvenli turizmin için tedbirlerle hassasiyetle yaklaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Kategoriler
    Güncel Yazılar