"Ülkemiz batı ülkelerinde bir güven oluşturmayı başardı."

Dünyanın koronavirüs pandemesi nedeniyle yaşadığı zorlu süreçte turizm sektörünün kriterlerinin değiştiğini belirten Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Üyesi Semih Zazaoğlu, “Ülkemiz hem sağlık konusundaki çalışmalarıyla hem de turizmde aldığı tedbirlerle batı ülkelerinde bir güven oluşturmayı başardı” dedi.

Salgın nedeniyle turizm sektörünün büyük bir sınav verdiğini dile getiren Zazaoğlu, Hükümetin aldığı tedbirlerle Türkiye’nin bu sınavdan başarıyla geçtiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başarılı uygulamaları, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un aldığı önlem ve tedbirle Türk turizminin ayakta kaldığını kaydeden Zazaoğlu, ayrıca turizmdeki uygulamaların tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Türk turizmcilerin de tedbirlere titizlikle uyduğuna dikkat çeken Zazaoğlu, “Böylelikle ülkemiz batı ülkelerinde bir güven oluşturmayı başardı. Hemen hemen her gün bir ülke Türkiye’ye uçuşlarını açıyor. Zorlu süreçten geçen Türk turizmi, kayıplarını telafi etmeye başladı” diye konuştu.

Sektörde hareketlenmenin başladığını ve önümüzdeki dönemden umutlu olduklarını kaydeden Zazaoğlu, pandemi nedeniyle turizm alışkanlıklarının değiştiğini ve Türkiye’nin bu yeni döneme ayak uyduracak büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 

Kategoriler
    Güncel Yazılar