Taş fırını ile fark yaratıyor

Akdeniz’de yerli ve yabancı teknelerin mavi yolculuklarda en çok tercih ettiği bölgelerden biri olan Göcek Körfezi’nde yalnızca teknelerle ulaşılabilen Adaia Göcek, deniz yaşamına gönül verenlerin karadaki buluşma noktası oldu.

Prof. Dr. Mete Düren ve Psikiyatr Dr. Rahşan Düren tarafından yaklaşık 5 yıl önce Göçek’in Hamam Koyu’nda faaliyete geçirilen Adaia Göcek, geniş yerleşim alanından zengin doğasına, pek çok dilde kitapların yer aldığı kütüphanesinden çeşitli müzik enstrümanlarına, spor alanlarından plajına ve çocuklara yönelik oyun alanlarına kadar sahip olduğu imkânlarla karaya çıkmak isteyen denizciler için adeta cennetten bir köşe hisse uyandırıyor.

Taş fırını ile fark yaratıyor

Dalaman’dan Sarsala Koyu’na vardıktan sonra oradan da ancak tekne ile ulaşılabilen Adaia Göcek’in restoranı misafirlerine Türk mutfağından seçme lezzetler sunuyor. Et, balık, tavuk ya da vegan yiyeceklerin yanı sıra, taş fırını sayesinde pide, lahmacun veya pizza çeşitleri gibi hamur işleriyle beğeni topluyor.

Adaia Göcek, göçebe yaşam tarzını seçmiş Anadolu Türkleri olan Yörüklere özgü has kuzu eti, keçi ve oğlak çevirmesi, tandır kebabı lezzetlere de mönüsünde yer veriyor.

Öte yandan, Adaia Göcek’te kahvaltı menüsü de yerli ve yabancı misafirlerin damak tadına göre tasarlanıyor. Taze simit eşliğinde organik yöresel ürünlerle zenginleştirilmiş geleneksel Türk kahvaltısının yanı sıra, sade ya da çikolatalı kruvasanların da içerisine dâhil olduğu Avrupa kahvaltı kültürüne uygun bir menü de misafirlerin beğenisine sunuluyor.

 Tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Adaia Göcek, tüm yıl boyunca deniz tutkunlarına hizmet veriyor. Karaya ayak basmak istemeyen misafirlerine lezzetlerini hızlı botlar aracılığıyla paket servis olarak ulaştırıyor.

Kategoriler
    Güncel Yazılar