Endişe ve kaygıdan uzak huzur içinde tatil

Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve WHO Dünya Sağlık örgütü kılavuzluğunda tüm hazırlıklarını tamamlayan Türkiye’nin en lüks termal oteli; şifa bulmak ve arınmak isteyenleri, gezginleri, gurmeleri ve lezzet düşkünlerini aynı çatı altında buluşturuyor.

Türkiye’nin en lüks, aynı zamanda 7 farklı kalite belgesine sahip ilk termal oteli NG Afyon, titizlikle aldığı üst düzey önlemlerle misafirlerini ağırlamaya başladı. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve WHO Dünya Sağlık Örgütü yönergeleri ve önlemleri doğrultusunda, sosyal mesafe kurallarına, sanitasyon ve hijyen kurallarına en uygun şekilde kapılarını açtı. Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Afyon’un tarihi ve kültüründen gelen izleri lüks ve konfor ile birleştiren NG Afyon, sunduğu wellness uygulamalarıyla kaygı ve endişeli geçen koronavirüs sürecinden sonra, misafirlerini şifa ile buluşturacak. Kentin bereketli topraklarının mucizesi olan UNESCO imzalı yerel lezzetleri, şifalı sularından gelen lüks termal wellness hizmetini aynı anda sunarak, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı sürdürecek. 

Hediye Güral Gür: “Aldığımız tedbirlerle örnek gösterildik”

NG Hotels olarak, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve WHO Dünya Sağlık Örgütü’nün kılavuzluğunda aldıkları üst düzey önlemlerle, örnekle gösterilecek bir hazırlık sürecini tamamladıklarını vurgulayan NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Normalleşme sürecinin başlamasıyla ilk olarak NG Sapanca’nın kapılarını açtık. Yüzde 50’yi aşan bir dolulukla hizmet vermeye başladık. NG Sapanca’da aldığımız tedbirlerle otelcilikte örnekle gösterildik. Bu süre içinde Türkiye’nin en büyük oteli olan NG Afyon’un hazırlık sürecini de titizlikle gerçekleştirdik. Bu kapsamda, hijyen, sosyal mesafe, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim ile dezenfeksiyon önlemlerimizi aldık. Bu noktada önemli olan sadece önlem almak değil, önlemlerin uygulanabilirliğini de sağlamak. Aldığımız tedbirlerin sürekliliğini sağlamak adına kontrol sistemi geliştirdik. Bu sistem sayesinde herhangi bir ihmal yaşanmadan tedbirlerimizin denetimini sağlıyoruz. Misafirlerimizin koronavirüs sürecinde yaşadığı kaygı ve endişeyi, NG Afyon otelimizin sunduğu şifa, lüks, lezzet üçgeniyle ortadan kaldırarak gönül rahatlığıyla bir tatil yapmalarını sağlıyoruz.” diye belirtti. 

Şifa ve lezzeti lüks ile harmanlıyor

Koronavirüs nedeniyle kaygı ve endişeli günler yaşayanları, Afyon’un tarihi ve kültürel dokusuyla iç içe, şifa ve lezzetin lüks ile harmanlandığı bir ortamda ağırlayan NG Afyon; lezzet düşkünleri ve gezginler tarafından da tercih ediliyor. Sosyal mesafe, sanitasyon ve hijyen kurallarına en uygun şekilde tüm hazırlıklarını tamamlayan otel, her türlü tatil anlayışına tek başına cevap veriyor. Böylece ailesi ve sevdikleriyle doğadan şifa bulmak, binlerce yıllık tarihe uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkmak, geçmişten izler taşıyan yeni rotalar keşfetmek isteyenleri bir araya getiriyor. “İyi Hisset” mottosuyla kaliteli hizmet anlayışına sahip olan otel, bu yönüyle termal turizmde örnekle gösterilen bir hizmet sunuyor. Afyon’un şifalı sularını modern wellness uygulamalarıyla birleştiren NG Afyon, Kuzey Avrupa'ya uzanan ve yüzyıllardır faydalanılan farklı masaj ve SPA uygulamalarıyla huzur ve sağlığa yeni bir kapı açıyor. Hazırladığı Termal Wellness programlarıyla dünya çapında ödüllere layık görülen otel, üst düzey konforu iyilikle buluşturuyor.

Endişe ve kaygıdan uzak huzur içinde tatil

NG Afyon, aldığı önlemlerle, sağlıklı, steril bir ortamda güven ve huzur içinde şifa ve lezzet dolu bir tatil vaat ediyor. Normalleşme sürecine ilişkin alınan önlemler ise şöyle:

Otele girişte ateş ölçümü, dezenfektan ve kolonya

NG Afyon’da otele girişte misafirlerin ateşi ölçülüyor. Kolonya ve dezenfektanla hijyen temizliği yapılıp, maske veriliyor. Ateş ölçümü, her gün düzenli olarak yenileniyor. 

Tüm alanlarda sosyal mesafe uyarısı

NG Afyon’da sosyal mesafe kurallarına uygun olarak lobi, fuaye, resepsiyon, restoran, havuz çevresi ve dinlenme alanlarında işaretlemeler yerleştirildi.  Misafir transfer araçları, personel servisleri ve şirket araçlarında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturma düzeni sağlandı. Mevcut periyodik ve lejyonella bakımları yapılıyor, havalandırma filtreleri düzenli olarak değiştiriliyor.

Odalardan, personel kullanım alanlarına kadar her bölüme dezenfekte işlemi

Misafir odaları, restoran ve barlar, SPA alanları, genel mekanlar, toplantı odaları, gıda üretim alanları, personel kullanım alanları, ofis ve depolar, sosyal alanlarda kullanılan masa, sandalye gibi eşyalar sıklıkla dezenfekte ediliyor. İhtiyaç duyulan her noktada el dezenfektanı bulunuyor.

Temizlikten sonra 1 saat havalandırma

Oda temizliğinde görevli kat personeli maske ve eldiven kullanıyor. Her oda temizliğinin ardından eldiven değişimi yapılıyor. Kapı kolları, klima kumandası düğmeleri, abajur düğmeleri, telefon, saç kurutma makinası gibi sık kullanılan kritik noktalar, sıklıkla dezenfekte ediliyor. Temizlik işlemlerinin ardından odalar 1 saat havalandırılıyor.

Sauna ve buhar banyosu için rezervasyon alınıyor

Havuzlarda klor ile temizlik ve dezenfeksiyon yapılıyor ve sık sık kontroller sağlanıyor. Sauna ve buhar banyosu alanlarında rezervasyon sistemi uygulanıyor. Fitness salonlarında ise tüm ekipmanlar sosyal mesafe kurallarına göre dizayn ediliyor, her kullanımdan sonra dezenfekte edilerek hizmete sunuluyor.

Meyve ve sebzeler dezenfekte ediliyor

Tüm meyve sebzeler klorlama yöntemiyle dezenfekte ediliyor. Mutfak personeli maske ve eldiven kullanıyor ve gıda üretim alanları sürekli kameralarla izleniyor. Açık büfedeki yemekler, özel olarak dezenfekte edilmiş bölümde konumlanıyor ve servis, görevliler tarafından yapılıyor. Misafirler yemeklerin olduğu bölümle temas kurmuyor. Restoranlarda menü yerine QR kod sistemi kullanılıyor. Sipariş ve ödeme, bu sistem üzerinden gerçekleşiyor. Masalar da sosyal mesafe kuralına uyumlu şekilde konumlandırıldı.

Personele düzenli sağlık kontrolü

İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı ile İş Yeri Hekimi tarafından bilinçlendirme eğitimleri alan personelin düzenli sağlık kontrolü yapılıyor, koruyucu ekipmanları sağlanıyor ve eğitimleri periyodik olarak devam ediyor.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar