Benim Gözümle Karantina Sanal Resim Sergisine Taşınıyor…

İstanbul Ayasofya Lions Kulübü, hayatımızı değiştiren Covid-19 günlerinde sanat ile çocuklarımızın psikolojilerini, motivasyonlarını yükseltmek, hayal güçlerini kullanmalarını sağlamak ve iç dünyalarını sanal resim sergisi ile ifade edebilmelerine olanak sağlayacak olan “BENİM GÖZÜMLE KARANTİNA” başlıklı sanal resim sergisi düzenledi. Sergi; ‘’Temanı seç, yarat özgürce.. sergileyelim ve görelim birbirimizin gözünden birlikte’’ sloganıyla yola çıkarak, çocukları resim yaparken malzeme seçimi ve boyama tekniklerinde tamamen özgür bırakarak, pandemi, karantina, sosyal mesafe, online eğitim temalarını seçerek hayallerini ve iç dünyalarını resim sanatıyla birleştirmelerini hedefliyor..

Covid-19 Salgınının hiç şüphesiz toplumdaki her bireyi olumsuz yönde etkilemesi nedeni ile Benim Gözümle Karantina Sanal Resim sergisi; içinde bulunduğumuz bu günleri çocuklarımızın gözüyle görmek, yaşadıkları duygu ve düşüncelerini resim sanatı yoluyla aktarımlarına tanıklık etmektedir. 

BENİM GÖZÜMLE KARANTİNA Sanal Resim Sergisi; günümüz çocuklarının gelecek yıllara tarihi bir iz bırakması yanında, geleneksel ve modern yöntemlerin harmanlandığı yaratıcı özelliği ile de öne çıkmaktadır. 

Orta öğretim yaş grubundaki öğrencilerin yaptığı resimlerin sanal resim sergisi salonunda yerleştirildiği serginin açılışı, Ayasofya Lions Kulübü Başkanı Prof. Dr. Elmira Ayşe Gür’ün açılış konuşması, Uluslararası 118E Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Prof. Dr. Şevki Sözen’in katılımıyla ve çok değerli konuklarımızın katkılarıyla 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 17.00-19.00 arasında zoom ortamında gerçekleştirilecektir. 

Sergi katılımcıları; İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oruç Çakmaklı’nın çok değerli yorumları eşliğinde ve aynı zamanda katılımcı öğrenciler ile birlikte adım adım “Benim Gözümle Karantina Sergisi” sanal resim galerisinde resimleri tek tek gezip inceleyebilme olanağı bulabileceklerdir.

Marmara Üniversitesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Karadağ’ın “Covid19 un Çocuk Sağlığı Üzerindeki Etkileri” başlıklı sunumunun ardından, İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü Çocuk Ergen Program Direktörü, aynı zamanda Türkiye Bebek Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Elif Akdağ Göcek “Sanatın Tedavi Edici ve Farkındalık Yönü” başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

 Sergi Açılışına dileyen herkes Zoom Id: 8271481079 üzerinden katılım sağlayabilecektir.

Kategoriler
    Güncel Yazılar