Hakan Balcan; “Otelimiz bünyesinde tüm departman müdürlerinden oluşan Hijyen Komitesi kurduk.”

Türkiye’nin ilk ve tek destinasyon spa’sı Richmond Nua WelIness-Spa, hayatın normalleşme sürecinde İstanbul’a kısa bir sürüş mesafesinde tatil yapmak isteyenler için 19 Haziran’da yaza merhaba diyecek.

14 yaş ve üzeri misafir kabul edilen Richmond Nua’da, sakin ve güvenilir bir tatil arayanlar için hazırlıklar büyük bir özveri ile tamamlandı.  Richmond Nua Wellness Spa’nın, misafirlerin her zaman gönül rahatlığıyla konaklayabilecekleri bir otel olduğunun altını çizen Genel Müdür Hakan Balcan; “Otelimiz bünyesinde tüm departman müdürleri, iş yeri hekimi, sağlık personeli, gıda mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanının yer aldığı bir Hijyen Komitesi kurduk.

Bu komite Dünya Sağlık Örgütü, T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı resmi talimatları ve önerileri, ilgili resmi ve uzman otoritelerin görüşlerini sürekli takip ederek gerekli olan tüm önlemlerin güncel bir şekilde uygulanmasını sağlamaktadır. Richmond Hotels hizmet standartları gereği otellerimizde anlaşmalı olduğumuz uluslararası akredite hijyen kuruluşu tarafından ilgili kalite standartlarına ve yasal şartlara uygun bir şekilde, düzenli periyodlarda habersiz olarak her zaman yapılan, bağımsız denetimlere kuruluş tarafından yeni oluşturulan Safe Otel Programı (Salgın hastalık risk yönetim denetim programı) da eklendi.  Misafirlerimizin ve ekibimizin sağlığı bizim her zaman önceliğimiz. Güzel ve sağlıklı günlere hazırız.” dedi.  

Operasyonel olarak her departmanda birçok düzenleme yapıldı

Restoranlarda, spa merkezinde ve genel alanlarda oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlendi

Masalar ve sandalyeler her misafirden sonra dezenfekte edilecek. Kahvaltılarda açık büfe uygulaması yerine bir süre a la carte şeklinde servis verilecek

Şezlonglar düzenli olarak dezenfekte edilerek steril halde kullanıma hazır olacak. Havuz havluları, kişiye özel paketlenmiş verilecek

Wellness & Spa merkezinde yer alan ıslak alanlar ve fitness merkezi misafirlerin sağlığı için gerekli tüm tedbirler alınarak belirli kapasiteler ile hizmet vermeye devam edecek. Misafir odalarında yapılan temizliğe ilaveten, temizlik sonrası hidrojen peroksit uygulaması ile maksimum hijyen sağlanacak. Oda temizliğinde çalışan personel her odanın temizliği sırasında yeni eldiven, maske ve temizlik bezi kullanacak. Kullanılan oda yeni misafire mutlaka en az 24 saat sonra verilecek.

Tüm klimaların filtreleri ise hidrojen peroksit ile dezenfekte edilecek. Tüm Richmond Nua çalışanlarının hijyen konusunda eğitimleri tamamlandı, iş başı yapmadan önce düzenli olarak gerekli sağlık taramalarından geçirilecek ve ilgili koruyucu ekipmanları kullanarak görev yapacaklar. 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar