Samsun’un Ladik ilçesindeki Hilas Thermal Resort & Spa da tesisin tüm alanlarındaki iklimlendirme çözümünde Daikin’i tercih ederek Daikin konforunu misafirleriyle buluşturdu.

Sektörünün öncü markası Daikin; otel, fabrika, üniversite ve iş merkezi gibi birbirinden farklı iklimlendirme ihtiyaçlarına sahip büyük ölçekli yapılara efektif çözümler sunarak tercihleri belirlemeye devam ediyor. Samsun’un Ladik ilçesindeki Hilas Thermal Resort & Spa da tesisin tüm alanlarındaki iklimlendirme çözümünde Daikin’i tercih ederek Daikin konforunu misafirleriyle buluşturdu.

Evliya Çelebi’nin Seyahatname isimli eserinde de sözü edilen Hamamayağı Kaplıcaları’nın olduğu bölgede yer alan Hilas Thermal Resort & Spa, termal tatili yapmak isteyen misafirler kadar iş amacıyla seyahat eden veya kentin kalabalığından kaçmak isteyenlere de hitap ediyor. Orman manzarasına bakan şık ve modern şekilde dekore edilmiş 60 odası, kapalı havuzu, çocuk havuzu, özel aile havuzu, restoranı ve toplantı odalarıyla beğeni toplayan tesis, misafirlerine daha özel bir konfor sunma amacıyla iklimlendirme çözümünde Daikin’i tercih ediyor.

JEOTERMAL KAYNAK KULLANILDI

Hilas Thermal Resort & Spa’nın iklimlendirmesindeki en önemli parametre, tesisin ihtiyacı olan sıcak su temininin, eş zamanlı ısıtma/soğutma taleplerinin hali hazırda sahip olunan sabit 37 derecelik jeotermal kaynağın kullanılması suretiyle tek bir sistemle çözüm üretilmesiydi. Bunu baz alan Daikin, en efektif proje çözümünü oluşturarak otelin iklimlendirmesini gerçekleştirdi. Jeotermal otelde bulunan restoran, toplantı odaları, misafir odaları, resepsiyon alanı ve mescitler için toplam 270 HP dış ünite kapasitesi kullanıldı. Projede kullanılan yüksek verimli su kaynaklı dış ünitelerde otelin halihazırda sahip olduğu 37 derecelik sabit jeotermal su kaynağı kullanıldı. Böylece özellikle ısıtma sezonunda çok düşük elektrik yakıt gideri imkanı sağlanarak proje için en ideal iklimlendirme çözümü sunuldu. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak jeotermal enerjinin kullanılması ve tipik olarak düşük soğutucu akışkan seviyeleri sayesinde CO2 emisyonları azaltılarak çevreci bir çözüm sağlanmış oldu.

Tesis genelinde ısıtma ve soğutma sistemi olarak kullanılan VRV çözümünde su soğutmalı dış ünite, düşük statik basınçlı ve orta statik basınçlı iç üniteler tercih edildi. Projede tercih edilen düşük ses seviyelerine sahip, düşük ve orta statik basınçlı kanallı iç üniteler genel hacimlerde en optimum iklimlendirme çözümünü sundu. Ayrıca AHU-DX sistem ile havuz nem alma santrallerinin beslenmesi sağlandı. Sıcak su temini için ise su soğutmalı dış üniteler ile birlikte HYDROBOX ürünleri çözümde öne çıktı. Isıtma ve soğutma prosesini sağlarken ilave yeni bir sisteme ihtiyaç duymadan mevcut bu sisteme HYDROBOX ürünlerinin ilavesi ile tesisin sıcak su ihtiyacı da karşılandı.

Daikin markasının seçiminde ürünlerin kalitesi, üstün teknolojisi, tasarruf sağlaması, her ihtiyaca yanıt veren geniş ürün gamı ve servis ağının yaygınlığı etken olurken, tesisin sahip olduğu 37 derecelik jeotermal kaynağın kullanılarak ısıtma-soğutma ve sıcak su ihtiyacının tek bir sistemle çözülmesini sağlamak en belirleyici unsur olarak öne çıktı.

DAIKIN TÜRKİYE HAKKINDA

Türkiye'de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla 45 yıldır faaliyetlerini sürdüren Daikin, Temmuz 2011'de Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı oldu. Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye, Sakarya’da 163 bin metrekare alan üzerine kurulu olan üretim tesislerinde, çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun ürünleri son teknolojiyle üretmektedir. 4 bölge müdürlüğü, yaklaşık 2000 çalışanı, 500 bayi, 16 kadın girişimci Sakura bayi, 500 satış noktası ve 500’ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Ayrıca Avrupa'nın ilk iklimlendirme deneyim merkezini de sektörüne kazandırmıştır. İstanbul'da bulunan Daikin Akademi ise eğitimin gücünü paydaşların kişisel gelişim, mesleki deneyim ve iş yapma kalitesine yansıtmak için çalışmaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinden kendisine bağlı olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan’ın sorumluluğu ile Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir. 

Split Klima Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Daikin Türkiye Split Klima Üretim Tesisi’nde üretilen klimalar, %100 yüksek basınç, fonksiyon, performans, elektrik güvenlik ve ses testlerinden geçmektedir. Üretimdeki test proseslerinden kullanılan robot uygulamaları ve özellikle kritik noktalardaki bakır boru birleşim kaynak işlemlerinde kullanılan kaynak robotları ile el değmeden üretim gerçekleştirilmektedir.

Klima Santrali Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Türkiye’nin en modern tesislerine sahip klima santral fabrikasında Ar-Ge çalışmalarına gösterilen önemle konfor ve hijyenik tip klima santralleri, hijyenik paket tip klima santrali, hücreli aspiratör, havuz nem alma santrali, mutfak aspiratörü, sığınak havalandırma cihazı ve ısı geri kazanım cihazı üretimi gerçekleşmektedir. Yurt içinde, yurt dışında çok sayıda prestijli otel, hastane, ilaç fabrikası, AVM, kongre merkezi ve ofis projesinde merkezi havalandırma sistemlerimiz tercih edilmektedir.

Fancoil Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

2009 yılında başlayan tasarım ve belgelendirme faaliyetleri sonunda, Hendek Sakarya’da bulunan üretim tesislerinde üretilen fancoil cihazlar,düşük ses seviyesi ve yüksek verimleriyle yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda otel ve iş merkezinde tercih edilmektedir.

Kombi Üretim Tesisi / Hendek Sakarya

Ar-Ge çalışmalarına gösterilen önemle üretim yapan fabrikada uzman ekip tarafından tasarlanmış kombilerimiz, sektörün en kaliteli bileşenleri kullanılarak, %100 güvenlik, fonksiyon, sızdırmazlık ve basınç dayanımı testlerinden geçerek, robotlar ile yapılan %100 görsel kontrol sistemleri ile üretilmektedir. CE belgelendirmeleri, Avrupa’nın akredite laboratuvarları tarafından yapılmaktadır.

VRV Üretim Tesisi/ Hendek Sakarya

2022 yılında faaliyete geçen VRV Üretim Tesisi, Belçika’dan sonra bu alanda üretim yapan Daikin global üretim tesisleri içinde Avrupa’nın ikinci büyük VRV üreticisidir. Japon teknolojisiyle üretilen VRV dış üniteler, iklimlendirme sistemlerinde en yüksek sezonsal verimliliğe sahip olan ürünler olarak kabul görmektedir. VRV dış ünite üretim tesisinde, atık baca gazlarını ısıtma için yeniden kullanan çevreci ve son teknoloji boya tesisi için yatırım yapılmıştır. Otomatik transfer sistemleri ile minimum insan gücü kullanılarak yüksek ürün kalitesi ve U-şekil üretim akış tasarımı ile yüksek üretkenlik sağlanmıştır. Maksimum ürün güvenilirliği için proseslerde hata önleme sistemleri ve otomatik test prosesleri entegre olarak kurgulanmıştır. Üretimde MES (üretim yönetim sistemi) kullanımı ile maksimum izlenebilirlik sağlanmıştır. Üretim hattında Daikin Japonya Üretim Mühendisliği tarafından tasarlanan 4m model modül konveyörler kullanılmıştır. Dünya genelinde üretim yapan fabrikaların standardizasyonu için tasarlanan bu model, Daikin Türkiye fabrikasında da kurulmuştur. Bu tasarım ile hem ilk yatırım hem de bakım maliyetleri iyileştirilmiştir. Alüminyum profiller kullanılarak ağırlık azaltılmıştır.

 

DAIKIN AVRUPA HAKKINDA

Daikin Europe N.V., Daikin Industries Ltd.'nin bir yan kuruluşu ve önde gelen ısıtma, soğutma, havalandırma, hava temizleme teknolojisi üreticisidir. Şirket, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da konut, ticari ve endüstriyel amaçlar için geniş bir ekipman portföyünün yanı sıra özel yapım çözümler tasarlar, üretir ve pazara sunar.  Daikin Europe N.V.'nin 57'den fazla EMEA iş ortaklığında 13.700 çalışanıyla Avrupa'nın önde gelen klima, ısı pompası, hava temizleme ve soğutma ekipmanları üreticisidir. Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Krallığı'nda bulunan 14 üretim tesisine sahiptir. Daikin Europe Group'un merkezi Belçika'da olup, Oostend’te bulunmaktadır. Şirket 1972 yılında kurulmuş, Avrupa'da üretime ise 1973 yılında başlamıştır. Isıtma ve iklimlendirme endüstrisinde 50 yılı aşkın tecrübesiyle Daikin, Avrupa’da ısı pompası teknolojisinde pazar lideridir. 2024 yılında yılında ise 300 milyon Euro yatırım ile Polonya’da ısı pompası fabrikası açacaktır.

DAIKIN JAPONYA HAKKINDA

Osaka-Japonya’da 1924 yılında kurulan Daikin Industries Ltd., 99 yıllık tecrübesi ile sadece ısıtma, soğutma alanında faaliyet göstermektedir. Bugün 170’den fazla ülkede, 2022 mali yılında (1 Nisan 2022 – 31 Mart 2023) 28.2 milyar euro’yu bulan cirosu, 96 binden fazla çalışanı ve 110’den fazla üretim merkezi ile ısı pompası ve klima sistemlerinin yanı sıra hava temizleme sistemlerinde de küresel pazar lideridir.. Konut, ticari ve endüstriyel iklimlendirme uygulamaları için müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını gözeten Daikin, tüm dünyada ürün geliştirme alanındaki öncü yaklaşımları ve entegre çözümlerinin rakipsiz kalitesi ve kullanışlılığı ile tanınmaktadır. Daikin Industries Ltd., soğutucular, kompresörler gibi tüm önemli bileşenleri kendi bünyesinde geliştiren ve üreten dünyadaki tek klima üreticisidir.

Kategoriler
    Güncel Yazılar