Chaine des Rotisseurs Antalya üyeleri, Seraser Fine Dining Restoran’ın deneyimli şefleri tarafından hazırlanan menüde yer alan lezzetlerin tadına baktı.

Mutfak sanatları ve yemek kültürünün gelişmesi, iyi yemeğin korunması ve sofra zevklerinin yaşatılması amacıyla 1950 yılında Paris’te kurularak dünyaya yayılan uluslararası gastronomi kulübü Chaine des Rotisseurs Antalya üyelerinin geleneksel Gala yemeği tarihi Kaleiçi’ndeki Seraser Fine Dining Restaurant’da gerçekleşti.

Gastronomi sanatı ve sunumunun gelişmesini amaçlayan derneğin Türkiye Başkanı Yves Leon’un da katıldığı Gala yemeği öncesi verilen kokteylin ardından tadım ustası Chaine des Rotisseurs Antalya üyeleri, Seraser Fine Dining Restoran’ın deneyimli şefleri tarafından hazırlanan menüde yer alan lezzetlerin tadına baktı.

Deniz Tarağı Tiradito, Dana Yanak Kroket, Ahtapot Izgara, Kan Portakalı Sorbet, Ördek But Konfi, Hurma Pekmezli Kuzu İncik Tandır, Türk Kahveli Mousse Tart ve bu lezzetlerle eşleştirilen içeceklerden oluşan menü lezzet ve sunum bakımından tadım ustası dernek üyelerinden tam not aldı.

Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, gecede yaptığı konuşmada, Seraser Fine Dining Restaurant işletmecisi Özgür Tankut’a ev sahipliği ve gastronomi sanatına destekleri nedeniyle teşekkür etti ve derneğin anı plaketini sundu.

M. Nihat Tümkaya gecede ayrıca, Seraser Fine Dining Restaurant Ar-Ge Şefi Özcan Dedecan, Executive Şef Uğur Acaruygun ve Sous Chef Özkan Dedecan'a ve mutfak ekibine, yemekleri sırasına göre ritüellik bir sunumla masalara ulaştıran Restaurant Müdürleri Taner Şensoy ve Ali Yenice'ye Yönetim Kurulu adına teşekkür ederek plaketlerini sundu.

 

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar