Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), farklı kültürler arasındaki iletişimi ve toplumlar arası dostluğu geliştirmek, başka ülkeler ile Türkiye arasındaki turizm hareketlerini canlandırmak amacıyla yaptığı çalışmalara devam ediyor. TÜRSAB’ın ev sahipliğinde, Sri Lanka Büyükelçiliği ve Jazeera Airways iş birliği ile "Sri Lanka Destinasyon Tanıtım Etkinliği", 21 Şubat 2024 tarihinde TÜRSAB Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

'Hint Okyanusu'nun İncisi' olarak adlandırılan Sri Lanka'nın tanıtıldığı etkinliğe; TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyesi ile BTK ve İhtisas Başkanlarından oluşan TÜRSAB Heyeti'nin yanı sıra Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, Sri Lanka Inbound Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Nalin Jayasundera, Sri Lanka İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü, Jazeera Airways Türkiye Satış Müdürü Arda İçil, seyahat acentası temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

"Sri Lanka Eşsiz Kültürel Mirası Ve Doğasıyla Son Derece Güzel Bir Seçenek"

Etkinlikte açılış konuşması yapan TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, sözlerine Türkiye ve Sri Lanka arasındaki olumlu ilişkileri vurgulayarak başladı. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin ticari ve dostluk bağlarını geliştirdiğini belirten Günaydın, "Dostane ilişkilerin devam etmesi turizm hareketlerine de olumlu yansıyor. Bu ve benzeri etkinliklerin her iki ülke vatandaşlarının merak ve keşif duygusunu artıracağını ve karşılıklı seyahatlerin artacağına inanıyorum." dedi.

Sri Lanka'nın her açıdan çok özel bir destinasyon olduğunu ifade eden Günaydın, sözlerinin devamında şöyle konuştu:

"Adanın etrafını saran turkuaz sahilleri, cennet doğası, yemekleri ve geçmişten günümüze kadar ayakta kalan eşsiz kültürel mirasıyla turizm açısından son derece güzel bir seçenek oluşturuyor. UNESCO Dünya Miras listesine giren 8 eseriyle Sri Lanka, Hint Okyanusu'nun İncisi olmaya devam ediyor. Turizm sektörüne kapısını sonuna kadar açan Sri Lanka’nın turizmden hak ettiği payı almasını temenni ediyorum."

“Sri Lanka Farklı Deneyimler Arayan Turistlere Hitap Eden Bir Destinasyon”

Sri Lanka Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ise Sri Lanka'nın turizm potansiyelini tanıtmak üzere sunum yaptı. Urugodawatte Dissanayake, ülkenin coğrafyası, iklimi, doğal ve kültürel zenginlikleri hakkında katılımcılar ile detaylı bilgiler paylaştı.

Sri Lanka doğasındaki çeşitliliğin turistler için önemli bir deneyim olduğuna dikkat çeken Urugodawatte Dissanayake, "Sri Lanka'da gezdiğiniz zaman kısa mesafede farklı ağaçlar görüyorsunuz, doğanın değişimini görüyorsunuz. Bu özel bir şey aslında. Farklı bir deneyim arıyorsanız bunun Türk insanı için önemli olacağını düşünüyorum. Bir turist olarak gittiğinizde farklı tecrübeler edinmek istersiniz. Sri Lanka'da küçük bir yerde bile her şeyi deneyimleyebilirsiniz. Ülkemizi tanıtırken 'Daha fazlası için geri geleceksiniz' mottomuzu kullanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sri Lanka Inbound Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Nalin Jayasundera, farklı inançların ve kültürlerin harmanlandığı, eşsiz doğa harikalarına ev sahipliği yapan ve ‘Hint Okyanusu'nun İncisi’ olarak da adlandırılan Sri Lanka'yı tanıtmaya yönelik video gösterimi gerçekleştirdi. Jazeera Airways Türkiye Satış Müdürü Arda İçil ise Jazeera Havayolları'nın yaptığı çalışmaları anlattı. Etkinlik sonunda seyahat acentası temsilcileri, soru ve cevap kısmında Sri Lanka Heyeti'nden ülke turizmi hakkında bilgi alma imkanı buldular.

Kategoriler
    Güncel Yazılar