"Nisan itibariyle umuyoruz ki, 2024 daha iyi bir yıl olacak."

2023’te yaşanan birçok olumsuzluğun yanı sıra kayıt dışı konaklamalar nedeniyle otellerin doluluk oranlarında düşüş olduğuna dikkat çeken TÜROB Başkanı Eresin, "Nisan itibariyle umuyoruz ki, 2024 daha iyi bir yıl olacak" dedi.

TÜROB Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin, 2023’te yaşanan birçok olumsuzluğun yanı sıra kayıt dışı konaklamalar nedeniyle otellerin doluluk oranlarında düşüş olduğuna dikkat çekti. Eresin, “Otellerin doluluk oranlarında % 10’luk düşüş oldu. Oda fiyatlarında ise yükseliş görüyoruz. 2023 yılında şehir otellerindeki dolulukların azalmasının sebepleri arasında deprem, uluslararası alanda savaş, ekonomik kaynaklı birçok sebebi ve kayıt dışı konaklama yerleri de var.

Ana hedefimiz kayıt dışı yerlerin belgelendirilmesi ve kayıtlara dahil edilmeleri. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda gerekli tedbirleri alarak tüm konaklama yerlerini kayıt altına alarak Basit Belge verdi ve Airbnb yasası ile geri kalan konaklama yerlerini de kayıt altına almaya başladı. Küresel ölçeğe bakıldığında Türkiye hâlâ seyahat edilmek istenen destinasyonların en başında geliyor. Bu bakanlığımızın, TGA’nın ve biz turizmcilerin büyük özverili çalışmalarıyla gerçekleşiyor" diye konuştu. 

"2024 daha iyi bir yıl olacak"

Başkan Eresin, 2024 yılıyla ilgili görüş ve öngörülerini de, şöyle aktardı: "Nisan itibariyle umuyoruz ki, 2024 daha iyi bir yıl olacak. Tek dileğimiz dünyada barışın sağlanması, savaşın konuşulduğu bir ortamda turizm hareketliliğinden bahsetmek çok zor.

Bu ortamda 2023 rakamları bir mucizedir aslında. Bu arada en büyük destekçilerimizden ve partnerlerimizden biri THY. Uzak destinasyonlardan gelen misafirler bizim için çok önemli. Bu yüzden bir kez daha THY’ye de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar