Salt Life ekibi En Büyük Balık ödülünün sahibi oldu.

Bu yıl, Stafu Pro ana sponsorluğunda, Teos Marina ev sahipliğinde ve Seferihisar Belediyesi himayesinde, 8’incisi düzenlenen Stafu Pro Tuna Masters TEOS 2023 Balıkçılık Turnuvası final müsabakalarının ardından 10 Eylül Pazar günü düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

 Açık deniz balıkçılığının bütün ustaları, bu yıl yine Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük turnuvalarından birisine dönüşen Stafu Pro Tuna Masters TEOS 2023’te de dev balıkların peşinde düştü.

 

 

 

Tuna Masters serisinin ilk ayağını oluşturan Stafu Pro Tuna Masters TEOS 2023’ün final gününde denize açılan 53 tekne müsabaka kriterlerine uygun 9 Bluefin orkinos ve 2 kılıçbalığı ile karaya döndü. Yakalanan balıkların tartı ve boy ölçümü sonrasında yarış komitesinin yaptığı değerlendirme sonucunda;

Gusto Mare ekibinde yer alan ve iki Bluefin orkinos yakalayan 13 yaşındaki Baran Korkmaz En Genç Balıkçı olarak Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Baran Korkmaz ödülünü North Star Satış Müdürü Hilal Kaya’nın elinden alırken, Gusto Mare teknesi de bu başarısıyla Teos Marina’dan ücretsiz çekme ve atma hizmeti, North Star’dan ise Igloo buzluk kazandı.

 

 

 

Turnuvanın ilk yarış günü 176 cm boyunda, 80,75 Kg ağırlığında Bluefin orkinos yakalayan Vidal İtkin, Haluk Tepe, Ahmet Lahur ve Mehmet Erel’den oluşan Tuna Tango ekibi, final günü 32,25 Kg ağırlığında Kılıçbalığı ile karaya dönüp, 807 puan ile Genel Klasman Üçüncüsü oldu. Ödülünü Trio Satış Direktörü Görkem Soner’den alan ekip Stafu’dan 5 bin TL değerinde hediye çeki, Paru Marin’den Shimano Saragoza 10000 PG olta makinesi, Go Pro’dan Go Pro Mini kazandı.

Hakan Erten, Oğuz Çakmak, Tufan Tütüncüoğlu ve Müfit İldeniz’den oluşan Snapper ekibi yakaladığı 95,1 Kg ağırlığında Bluefin ve yakaladıktan sonra sağlıklı bir şekilde denize saldığı 54,90 Kg ağırlığındaki Bluefin ile 900 puan elde ederek Genel Klasman ikincisi oldu. Ödülünü Raymarine’den Bora Özer’den alan takım Stafu’dan 7 bin TL değerinde hediye çekinin, Raymarine’den Element 7 balık bulucunun ve Go Pro’dan Go Pro Mini’nin sahibi oldu. 

Turnuvanın ilk günü 177 cm boyunda ve 91,1 Kg ağırlığında Bluefin orkinos yakalayan Yunus Kozlu, Kerem Özdeveciler, Onur Avcı ve Yusuf Kozlu’dan oluşan Kozlu ekibi, final günü 83,75 Kg ağırlığında bir Bluefin daha yakalayarak 1037 puan ile Genel Klasman birincisi oldu. Ödülünü Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü’nün takdim ettiği ekip 10 bin TL değerindeki Stafu hediye çeki, Depar’dan 3.5 beygir Tohatsu motor ve Go Pro Mini kazanmaya hak kazandı.

 

                                                         Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü

 

 Halil Erdem Akartepe, Emre Kızılışık, Uygar Özden ve Olcay Argun’dan oluşan Salt Life ekibinin turnuvanın ilk yarış günü yakaladığı 2,05 boyunda, 100,75 Kg ağırlığındaki Bluefin orkinos Stafu Pro Tuna Masters TEOS 2023’ün en büyük balığı olarak kayıtlara geçti. Salt Life ekibi En Büyük Balık ödülünün sahibi oldu. Ödüllerini Stafu’dan Burak & Merve Akkurt’ın elinden alan ekibe 30.225 TL değerinde nakit para ödülü ve Minnkota’dan EO ½ HP elektrikli dıştan takma motor hediye edildi.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Teos Marina’nın Genel Müdürü Faruk Günlü yaptığı özel açıklamada “Türkiye’nin en çok ilgi gören, Avrupa’nın ise önde gelen açık deniz sportif balık avı turnuvalarından ‘Tuna Masters’ serisinin ilk ayağı olan ‘Tuna Masters Teos’a bu yıl da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sığacık Körfezi’nin bereketli denizlerinde her yıl rekor büyüklükte balıklar yakalanıyor. Her yıl bir öncekinden daha coşkuyla ve ilgiyle karşılanan bu turnuvaya hazırlıklarımızı marinamızın profesyonel ekibiyle tamamladık. Turnuva boyunca Teos Marina’nın Cennet Bahçesi’nde yüzlerce kişiyi ağırladık ve harika bir finalle turnuvanın kazananlarını belirledik. Spor, rekabet ve centilmenlik ekseninde tamamlanan turnuva süresince hem çalıştık hem de eğlendik. Turnuvada emeği geçen profesyonel marina ekibime teşekkür ederim. Teos Marina olarak kazanan takımları tebrik ederiz.” dedi.

 

 

Tuna Master Of The Year 2023 altın kemeri için düzenlenen turnuvanın ikinci ayağı ve finali olan Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023, 14 – 17 Eylül 2023 tarihlerinde Marin Alaçatı’da düzenlenecek. 

 Stafu Pro Tuna Masters TEOS 2023’de dereceye giren ekipler puanlarını Tuna Master Of The Year 2023 altın kemeri için Raymarine Tuna Masters ALAÇATI 2023 müsabakalarına taşıyacak.

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar