Rektör, Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER’in liderliğinde üniversite öğretim üyelerinin ve idari personelinin ellerinde Türk Bayraklarıyla katılım gösterdiği “Demokrasi Yürüyüşü”, Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan Rektör, Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, “Demokrasi Yürüyüşü” nün Türk akademisinin, demokrasiye olan inancı ve bağlılığının ifadesi olduğunu vurguladı.

Konuşmasında “Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden iç ve dış odakların ihanet girişimlerine karşı dik durmak, ulusal bütünlüğümüzden taviz vermemek ve bu uğurda can veren aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bir diğer görevimiz ise; bu bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlamda Demokrasi Yürüyüşümüz; akademisyenlerin cübbeleri ve ellerinde Türk Bayrakları ile katılarak, demokrasiye olan bağlılığın vurgulandığı, demokrasi uğruna kahramanlık gösterenlerin hatırlandığı bir etkinlik olarak genç kuşakta milli bilinç oluşturmayı hedeflemektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi 15 Temmuz Şehit ve Gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır” diyerek gerçekleştirilen yürüyüşün amacını ve önemini vurguladı.

Demokrasi Yürüyüşünün ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Narlıdere BOYATLI Şehitliği Ziyareti, Rektörlük Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat SEZGİN Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti, lokma hayrından sonra bahçeye anı ağacının dikilmesi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden öğretim üyesi Doç. Dr. Arif BAĞBAŞLIOĞLU tarafından gerçekleştirilen, günün anlam ve önemine yönelik konferans ile devam etti.

Konferansın ardından, “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” başlıklı Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştiren Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, sergiyi üniversite öğretim üyeleri ile gezerken duygu dolu anlar yaşandı.

Gündüz gerçekleşen üniversite etkinliklerini takiben Rektör TUNÇSİPER, İzmir Valiliği tarafından Konak Meydanı’nda düzenlenen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katılım gösterdi. İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim KÖŞGER, İl Protokolü ve vatandaşların katıldığı programda Rektör TUNÇSİPER coşkulu kalabalığa bir selamlama ile seslendi. Düzenlenen etkinlikte, İzmir Demokrasi Üniversitesi kurduğu stant ile de alanda yerini aldı.

Kategoriler
    Güncel Yazılar