Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk çikolata üreticisi olan Butterfly, dünya standartlarında ödüllü çikolatalarıyla 20. yılını kutlamaya devam ediyor.

Artizan çikolatanın Türkiye’deki öncü markası Butterfly Chocolate, dünyanın en geniş katılımlı ve büyük yarışmalarından “International Chocolate Awards”da Avrupa, Ortadoğu ve Afrika çikolataları kapsamında iki çikolatasıyla Gümüş ve Bronz ödüle layık görüldü. Türkiye’de bir ilke daha imza atan Butterfly Chocolate, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en iyi çikolataları arasına ismini yazdırdı. %58 Tanzanya, “Mikro Ölçekte Sade/Tek Köken Sütlü Çikolata Barları” (Micro-Batch - Plain/Origin Milk Chocolate Bars) kategorisinde Gümüş, %69 Gana Limonlu ise “Demleme ve Özel Aromalar ile Lezzetlendirilmiş Siyah Çikolata” (Dark chocolate bars with an infusion or flavouring) kategorisinde Bronz ödülü aldı.

2012 yılından beri dünyanın dört bir yanından çikolataları değerlendiren International Chocolate Awards, Uluslararası Çikolata Enstitüsü’nün bir kurumu olarak faaliyet gösteriyor. Farklı bölgeler özelinde çikolataları birçok farklı kategoride değerlendiren bu yarışmada Türkiye’den ilk ödül alan marka ise Butterfly Chocolate oldu.

Butterfly Chocolate’ın kurucularından Ebru İpekçi ödülle ilgili olarak yaptığı açıklamada; Türk markası olarak Türkiye’yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiş olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. “Dünyada saygın bir konuma sahip olan “International Chocolate Awards”dan iki farklı ürünümüzle ödül almamız, Butterfly ailesi olarak bizi son derece gururlandırdı ve bundan sonraki çalışmalarımız için de son derece motive etti” dedi.

20 yıldan bu yana çikolata dünyasındaki gelişmeleri her zaman takip ederek ve yenilenerek yoluna devam eden Butterfly Chocolate, artizan çikolatanın izinde yürümeyi sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanındaki çikolataseverlerin tutkunu olduğu “bean to bar” çikolatayı kendi reçeteleri ve tasarımlarıyla, kendine özgü tarzıyla sunarken, iyi bir çikolatanın sırrının, doğru çekirdeklerde olduğunu vurguluyor. Artizan çikolataları için, Gana, Madagaskar ve Tanzanya’daki çiftliklerden, fermente edilmiş ve güneşte kurutulmuş olarak alınan organik kakao çekirdeklerini kullanıyor.

Bir kadın girişimi olarak 20 yıl önce yola çıkan Butterfly Chocolate, çikolatanın büyülü dünyasının kapılarını teker teker açmaya devam ediyor. En iyi çekirdekleri, etik ve adil üretim şartlarına sahip çiftliklerden tedarik ederek, el yapımı, artizan çikolata olarak hiçbir katkı maddesi kullanmadan sunan Butterfly Chocolate 20. yılında yenilikleri ve keşiflerini paylaşmayı sürdürüyor.

 

Butterfly

2003 yılında kurulan Butterfly, butik bir pastane olarak başlayan yolculuğuna, kısa bir süre içinde el yapımı çikolatayı da ekleyerek, haute couture bir çikolata evi olarak devam etmektedir. Butterfly, dünyaca ünlü şeflerle bir araya gelerek seçkin deneyimleri geniş ürün çeşitliliğiyle sunmaktadır. Hiç durmadan keşfeden, gelişen, değişen, öğrenen ve yenilenen bir marka olan Butterfly, mevsimsel özelliklere göre farklı içeriklerin eklendiği yeni çikolatalarını haute couture anlayışına uygun olarak koleksiyonlar halinde hazırlamaktadır. Keşfetmeye meraklı, özgür doğasını dünya standartlarında ürünleri ve trendleri Türkiye’ye taşıyarak gösteren Butterfly, Beanto-Bar çikolatanın da Türkiye’deki öncülerindendir. Çekirdekten bara, sürdürülebilir çikolata için dünyanın en iyi çiftliklerinden titizlikle seçtiği kakao çekirdeklerini kavurarak, kendi çikolatasını kendi üretmektedir.

Butterfly, adını aldığı kelebeklerin zarif ve özgün dünyasını çikolatanın lezzetiyle buluşturarak beş mağazasında ve internet sitesinde çikolata severlere sunmaktadır.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar