100 Aşçıdan 100 Yerel Ürünle “100. Yıl Aşı”

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Ankara gastronomi etkinlikleri, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve CAB Grup iş birliğiyle 24-27 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleşiyor.

Dört gün boyunca Ankara belediyelerinin de katılımıyla Başkent’in coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetlerinin sergileneceği etkinlikte, TAFED’e bağlı şefler Ankara’nın köklü yemek kültürünün eşsiz örneklerini ziyaretçilere sunacaklar.

00 Aşçıdan 100 Yerel Ürünle “100. Yıl Aşı”

Programın ikinci gününde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne ithafen, TAFED’in 100 aşçısı ile birlikte “100.Yıl Aşı” hazırlandı. Vali Yardımcıları Dr. Ayhan Özkan, Neslihan Kısa Duman, Ediz Sürücü, Mustafa Erkayıran, Turan Yılmaz, Namık Kemal Nazlı, İlhan Turgut, Cihangir Güler’in yanı sıra Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Müdür Yardımcısı Ramazan Çilali ve TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz de şeflerle birlikte yemeğin malzemelerini eklemek için kazanın başına geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ankara’nın 100 çeşit yerel ve coğrafi işaretli ürününün kullanıldığı yemek, 5 tonluk dev kazanda 16 saat pişirildikten sonra servis edildi. Yaklaşık 20 bin kişiye ikram edilmesi hedeflenen 100.Yıl Aşı’nın bir kısmı ücretsiz olarak halka dağıtılırken bir kısmı da Kızılay’a ulaştırıldı.

Ankara’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük gastronomi organizasyonu olma özelliği taşıyan etkinlik; reçete sunumları, organik pazar, gastronomi söyleşileri, gastro şovlar, yemek yarışmaları, deprem bölgesi şehirlerinden gelen şeflerin dayanışma mutfağı ve renkli yemek atölyelerinin yer aldığı dopdolu bir programla ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar