Profesyonel SEO Eğitmeni Ayhan Karaman ise sağlık turizminin dijital pazarlamayla kısa sürede büyüyebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türk Sağlık Turizmi Derneğinin (TÜSATDER) verilerine göre ülkemizin sağlık turizmi hacmi 2022de 4 milyar dolara ulaşırken, Türkiyeye gelen sağlık turistlerinin sayısı da gün geçtikçe yükseliyor. Bu süreçte ülkemizi 1 milyon 258 bin sağlık turisti ziyaret ederken, kaydedilen oranın üçte birine 2023’ün henüz ilk çeyreğinde ulaşıldığı görülüyor. Sağlığın birçok alanında hizmet veren markalar ve doktorlar ise büyüyen sektördeki payını artırmak için dijital pazarlama stratejilerine yatırım yapıyor ve böylece pazarın büyümesini de tetikliyor. Profesyonel SEO Eğitmeni Ayhan Karaman, Türkiyede sağlık turizminin dijital pazarlama stratejileriyle daha hızlı büyüdüğünü vurgulayarak, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve dijital pazarlamada atılacak doğru adımlarla sağlık turizmi hacminin kısa sürede katlanabileceğini söyledi.

Türkiyenin sağlık hizmetlerinde kritik bir konumda bulunduğunun altını çizen Profesyonel SEO Eğitmeni Ayhan Karaman, Dijital pazarlama sağlık turizminde önemli bir yere sahip. Doğru dijital pazarlama stratejileriyle sağlık turizmindeki talebi yükseltmek ve yönlendirmek mümkün. Çünkü dijital pazarlama ve SEO çalışmaları, ülkemizdeki doktorların arama motorlarında öne çıkmasını sağlıyor. Bu da dünyanın dört bir yanındaki hastanın odağını ülkemize çeviriyor” dedi.

Dijitaldeki kanallarla yabancı hastalara ulaşmak mümkün”

Yurt dışındaki hastaların uygun fiyat, deneyimli doktor, özel tedavi uygulamaları ve konforlu tedavi süreçleri gibi faktörlere dikkat ettiğini ifade eden Profesyonel SEO Eğitmeni Ayhan Karaman, dijital pazarlama ve SEOda birçok unsurun bütüncül bir perspektifle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Web sitesi içeriklerinden sosyal medya pazarlamasına, PR yönetiminden reklamlara kadar dijitaldeki birçok kanalla yurt dışındaki hastalara ulaşmak çok kolay.

Yurt dışında bir dijital pazarlama ağı oluşturarak, sağlık kuruluşunun veya doktorun vizyonu ve misyonu anlatılabilir. Bu aşamada lokalizasyon öne çıkıyor. Farklı dillerde lokalize edilmiş web siteleri veya sosyal medya hesapları, hizmetleri daha anlaşılır hale getiriyor. Sağlık turizminde payını artırmak isteyen kuruluşların ya da doktorların hedef ülkelere yönelik dijital içerik planlamasına yönelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

Dijital pazarlamaya yatırım yapanlar öne çıkıyor”

Türkiyede sağlık hizmeti verenlerin yurt dışındaki hastalara ulaşabilmesi için dijital kanalların stratejik bir rol üstlendiğine dikkat çeken Profesyonel SEO Eğitmeni Ayhan Karaman sözlerini şu şekilde sonlandırdı: Yurt dışındaki hastalar güvenilir ve uluslararası akreditasyonlara sahip kliniklere veya doktorlara rağbet gösteriyor. Dijital pazarlama ve SEO uygulamalarıyla bu niteliklere ulaşabilen klinikler ve doktorlar ise globalde öne çıkabiliyor. Böylece yurt dışındaki potansiyel hastalarla daha kolay iletişim kurabiliyor ve sektörün daha hızlı büyümesini sağlıyor.”

Kategoriler
    Güncel Yazılar