Surinam Airways, Crane çözümlerini beş yıl boyunca kullanarak, yolcularına Hitit teknolojisi ile hizmet verecek.

Dünyada 60’ya yakın Partneri ile global havayolu ve seyahat teknolojileri endüstrisinin en önemli oyuncularından olan Hitit, Surinam Airways ile aktif olarak çalışmaya başladı. Güney Amerika’daki Partner sayısını arttırarak, kıtadaki genişlemesini devam ettiren Hitit, Surinam Airways iş birliği sayesinde yeni bir ülke ile teknoloji ihracatı başlatmış oldu. Hitit’in ülkenin ulusal havayolu olan Surinam Airways ile gerçekleştirdiği iş birlikteliği, Karayip adalarından başlayan Güney Amerika'daki büyüme trendini güçlendiren önemli bir hamle oldu.

Teknolojik kapasitesi, çevikliği, özelleştirilebilirlik gibi sektörde nadir rastlanılan özellikleri ile öne çıkan Hitit'in Yolcu Hizmet Sistemi (PSS) çözümleri, Surinam Havayolları'nın önümüzdeki beş yıl boyunca operasyonlarının temelini oluşturacak. Hitit’in Crane PSS çözümü ile dijital dönüşüm yaşayan Havayolu, böylelikle yüksek operasyonel verimlilik ile uçuşlarını sürdürebilecek.

Surinam Airways, Crane PSS ürün ailesinin yazılım çözümleri olan; rezervasyon ve yolcu hizmetleri, internet arama motoru, kalkış kontrol sistemi, ağırlık ve denge modülü, sadakat programı ve içerik yönetim sistemi sayesinde yolcuları için sorunsuz ve verimli bir uçuş deneyimi sağlayacak.

Nevra Onursal Karaağaç: Hitit’in Amerika kıtasındaki ayak sesleri giderek yükseliyor

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç yeni Partnerleri hakkında şunları söyledi: " Amerika kıtasındaki genişleme yolculuğumuz Karayip Adaları ile başladı ve şimdi Güney Amerika'nın ulusal havayollarından biri ile güçlü bir şekilde devam ediyor. Surinam Airways de dijital dönüşüm için Hitit’i tercih etti ve sistem geçişini başarıyla tamamladı. Güney Amerika bölgesindeki bu başarı, Karayipler'deki başarılı iş birlikteliklerimiz sonrasında Hitit'in bölgedeki genişleme stratejisinin önemli bir kilometre taşı olarak dikkat çekiyor. Yazılım çözümlerimizi dünyadaki havayolu şirketlerinin kullanımına sunmak için çok çalışıyoruz ve Surinam Airways ile Hitit ortaklığı da bu çabamızın bir kanıtı. Amacımız her zaman partnerlerimize yüksek müşteri memnuniyeti getirecek iyileştirilmiş yolcu deneyimi ve daha dijital süreçler içeren havayolu operasyonları sağlamak oldu, olmaya da devam edecek.”

 

Steven Gonesh: Hitit’nin teknolojisi ciromuzun artmasını sağlayacak

Surinam Airways’in Vekil CEO’su Steven Gonesh ise, Hitit ile ortaklıkları hakkında şunları söyledi: “Surinam Airways olarak Hitit'e geçişle birlikte yolcularımıza ve birlikte çalıştığımız seyahat acentelerine sunduğumuz hizmet açısından büyük bir sıçrama gerçekleştirmeyi umuyoruz. Hitit sistemlerinin entegrasyonuyla birlikte, son beş yıldır yolcularımıza eksiksiz bir paket satmakta zorlanan global dağıtım sistemlerimize (GDS) tatmin edici bir şekilde hizmet verebileceğiz. Teknoloji departmanımız ve çağrı merkezimiz çok mutlu ve motive olmuş durumdalar, çünkü yakında GDS rezervasyonlarını Hitit'te doğru bir şekilde görüntüleyebilecekler. Bu durum sistemsel aksaklıkların önüne geçilerek, yolcularımızın ve seyahat acentelerimizin havayolu ile ilgili tüm süreçlerini büyük bir memnuniyetle sürdürmelerini sağlayacak. Her türlü alt yazılım çözümünü barındıran ve iyi işleyen bu yolcu hizmet sistemi, ciromuzun artmasına kesinlikle katkıda bulunacak.”

Hitit’in yenilediği web siteleriyle ilgili memnuniyetini dile getiren Mr. Gonesh sözlerine şöyle devam etti: “Yenilenen web sitesimiz ile ziyaretçilerimize sunduğumuz imkânları da genişleteceğiz. Web sitesi, online bilet satın almanın yanı sıra, yolculara seyahat planlarını önceden kontrol etme, online ekstra bagaj hakkı alımı, online check-in ve diğer hizmetleri satın alma imkanı da sunuyor. Hitit'in sistem entegrasyonu boyunca gösterdiği performans ve ekiplerin çalışkanlığı, Surinam Airways’in geride bıraktığı dört yıla kıyasla, çok daha hızlı yol alacağını şimdiden gösteriyor. Havayolunun teknoloji ekipleri olarak bizler, sistem geçişi sonrasındaki performansımızı gözlemlemeyi büyük bir heyecanla bekliyoruz. Hitit ekibi, proje boyunca uzmanlıklarıyla ve tecrübeleriyle sürecin her aşamasında desteklerini esirgemeyerek, bizleri sürekli motive ettiler.”

 

Hitit hakkında

Hitit, Türk Hava Yolları’nda yönetici olarak çalışan iki kadın girişimci tarafından 1994’te kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ve havacılığın içinden gelen kurucuların öncelikli hedefi, tamamen yerli sermaye ile çalışıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmak ve Türkiye’yi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekti. Bu felsefe ile yola çıkan Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretiyor. Sektördeki şirketlerin rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de veriyor.  %100 Türkiye’de üretilen havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan Hitit; Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması”, “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” gibi birçok ödülün de sahibi. Hitit, 3 Mart 2022 itibarıyla HTTBT koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar