Uzman kuruluşlar yer alabilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, 15-21 Mart 2023 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek. Tarihi kongrede uzman sivil toplum örgütleri de yer alacak. Sivil toplum örgütlerinin kongre alanında stant açabilmesi için kongre sekretaryasına başvuru yapması gerekiyor.

Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Uzman kuruluşlar yer alabilecek
Sivil toplum kuruluşlarının yedi gün boyunca kongre mekânı olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) stant açabilmeleri için https://forms.gle/GUDrdVwJTLEeucaq6 linkindeki formu doldurmaları yeterli olacak. Başvuru sonrasında kongre sekreteryası tarafından sivil toplum kuruluşlarına dönüş yapılacak.

Kongre programı açıklandı
15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Kongrenin sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.

 



Yedi gün sürecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Ana kongre, Türkiye ve dünyanın saygın bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek.

70’e yakın konuşmacı, birçok kapsamlı sunum gerçekleştirecek. Aralarında Vandana Shiva, Sir Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceğin inşasına dair konuşmalar gerçekleştirecek.

6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart tarihlerine ertelenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin programına depreminin yarattığı yıkımın uzun vadeli sonuçları hakkında kapsamlı müzakereler dahil edildi. Programa doğayla uyumlu ve afetlere dirençli kentlerin yaratılması gibi birçok farklı oturum eklendi.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile program ve diğer tüm bilgiler için iktisatkongresi.org ziyaret edilebiliyor.

Kategoriler
    Güncel Yazılar