181 ülkeden 10 bin katılımcı

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında sayılan Berlin Uluslararası Turizm Fuarı (ITB) bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın resmi açılışı Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier tarafından yapıldı.

181 ülkeden 10 bin katılımcı

Açılış törenine Altmaier'in yanı sıra bu yıl ITB'nin partner ülkesi Malezya'nın Kültür Bakanı Datuk Mohamaddin bin Ketapi de katıldı. 6-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB'de bu yıl aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer alıyor. Fuar bugün ve yarın turizm profesyonellerine açık olacak.

Türkiye standını bu akşam Bakan Ersoy açacak

ITB'ye Türkiye'den 100'ün üzerinde otel, tur operatörü, seyahat acentesi ile turizm alanında faaliyet gösteren dernek ve kuruluşlar katılıyor. Türkiye standının açılışı bu akşam Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılacak.

Stantta, Türkiye'nin deniz ve güneşinin yanı sıra son yıllarda sayıları artan golf merkezlerinin, mavi yolculuğun, termal sağlık turizminin ve bisiklet gibi doğa sporu imkanlarının da tanıtılması hedefleniyor.

Göbeklitepe'ye özel tanıtım

Fuardaki Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan 2 bin metrekarelik Türkiye standında dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa yakınlarındaki Göbeklitepe'nin tanıtımına ağırlık verilecek. Türkiye'de 2019, Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmişti.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar