Büyükşehir annelere sardunya dağıtmaya başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi anneler gününde hem anneleri sevindirmek hem de zor günler yaşayan çiçek üreticilerine destek için küçük üreticiden aldığı  sardunyaları dağıtmaya başladı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle zor günler yaşayan seyyar çiçek satıcıları da ücret karşılığı dağıtımda görevlendirilerek desteklendi.  



İzmir Büyükşehir Belediyesi anneler gününü sardunyayla kutluyor. Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntı günler yaşayan çiçek üreticilerini desteklemek için küçük üreticiden alınan sardunyaların dağıtımına Buca, Konak, Karabağlar, Bayraklı ilçelerinden başlandı. Büyükşehir Belediyesi salgın sürecinde çiçek üreticilerine olduğu kadar tezgahlarda çiçek satan yurttaşlara da bu projeyle destek oldu. Seyyar çiçekçilerden oluşan 150 kişi ücret karşılığında dağıtımda görevlendirildi. 

Seyyar çiçekçilere de destek 


Seyyar çiçekçiler dağıtımdan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek Soyer’e bu destekten dolayı teşekkür etti. Çiçekçiler Dernek Başkanı ve Güzel İzmir Çiçekçiler Kooperatifi Kurucu Heyeti Üyesi Yüksel Örnekoğlu, sokağa çıkma yasağı nedeniyle özel günlerde satış yapamadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlarımız stantları kapalı olduğu için işsiz. Tunç Başkanımızın desteği ile annelerimize sardunya dağıtımına başladık. Böylelikle arkadaşlarımız evlerine ekmek götürecekler. Bize bu imkan tanındığı için çok mutluyuz” diye konuştu.  

 


50 bin  saksı sardunyanın dağıtımı Pazar gününe kadar devam edecek. Sardunyalar ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Süt Kuzusu Projesi ve gıda paketi desteğinden yararlanan yurttaşların evlerine Büyükşehir ekipleri tarafından ulaştırılacak. 

Kategoriler
    Güncel Yazılar