Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, özellikle ülkenin sağlık turizminin daha da önem arz edeceğini kaydetti.

Başta turizm sektörü olmak üzere hemen hemen her sektörü olumsuz etkileyen koronavirüsle mücadelede Türkiye’nin önemli bir başarı elde ettiğini kaydeden Akman, dünyada önemli turizm destinasyonlarının 2020 sezonunda turist ağırlamayacaklarını duyurduğunu hatırlattı.

Ülkede son günlerde koronavirüs kaynaklı vaka ve vefat sayılarında iyimser bir tablonun seyrettiğine dikkat çeken Akman, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ve tüm sağlık çalışanlarının büyük performansı, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın aldığı tedbirle Türk turizminin bu krizi fırsata çevireceğine inanıyoruz” dedi.

Haziran ayından sonra turizm sektöründe hareketlenmenin başlayacağına inandıklarını dile getiren Akman, yabancı turist sayındaki azalmayı iç turizmi canlandırarak kapatabileceklerini anlattı. Sağlık turizminde dünya markası olan Türkiye’nin salgın sonrasında bu alanda daha revaçta olacağını düşündüklerini dile getiren Akman, turizmin pandemi sonrası önem kazanan hijyen kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasının, tesislerde temizlik standartlarının iyileştirilmesinin ve bu yöndeki ülke tanıtımına önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesindeki başarısı nedeniyle Almanya’daki bazı televizyon kanallarının Alman vatandaşlara tatile gitmeleri için Türkiye’yi önerdiğini dile getiren Akman, turizmin yeniden Türkiye’nin itici gücü olacağını kaydetti.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar