Mehmet Ersoy, “Otellerden rüşvet alıyorsun” diye suçlamada bulununca, AKP’li Belediye Başkanı Aputkan toplantıyı terk etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Karaloğlu, AKP milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile birlikte telekonferans yaptı. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan toplantıda halk plajlarının belediye yetkisinde kalması konusunda ısrar edince, Bakan Ersoy’un sert tepkisiyle karşılaştı. Mehmet Ersoy, “Otellerden rüşvet alıyorsun” diye suçlamada bulununca, AKP’li Belediye Başkanı Aputkan toplantıyı terk etti.

Haberimizvar.net’in iddia ettiği habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Antalya’nın Serik ilçesinde Kadriye ve Belek halk plajlarını otellere tahsis etmesiyle ilgili tepkiler devam ederken, dün bakanlarla yapılan toplantıda beklenmedik olay yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Ankara’dan telekonferans yöntemiyle Antalya’nın yöneticileriyle toplantı yaptı.

Kimler Vardı?

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP milletvekillerinin tamamı, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AKP ilçe başkanları, AKP’li tüm belediye başkanları, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP İlçe Başkanları, tüm kurumların il müdürleri ve banka müdürleri toplantıya katıldı. Toplantıda AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Bakan Ersoy’a halk plajlarının belediyede kalması için ısrar etti.

Toplantıdan Ayrıldı

Aputkan’a “Aynı uygulamayı Çeşme ve Bodrum’da da yapıyorum, hiç sorun çıkmıyor. Serik’te neden sorun çıkıyor?” diye sordu. Plajların halka kalması konusunda ısrar eden Aputkan’a bu kez Bakan Ersoy, “Belediye çalışanların sürekli Ankara’ya gelip bakanlık çalışanlarımızdan taleplerde bulunuyor. Biz bu vatan için çalışıyoruz ama siz öyle değil. Belediye yöneticileriniz aracılığıyla otellerden rüşvet almayı bırakın. Rüşvet alıyorsunuz!” diye konuşunca Aputkan, telekonferans sistemiyle yapılan toplantıdan ayrıldı. Sert geçen olaylı toplantı sonrası AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aptukan’ın partisinden istifa etmesi bekleniyor.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar