JetSuite; 15 Nisan’da faaliyetlerini aniden durdurdu ve şirketin web sitesindeki bir açıklamada, ”işlerinde ‘dramatik bir gerileme’ olduğunu” belirtti.

ABD İflas Mahkemesi belgelerine göre; Superior Air Charter LLC, Delaware’de Chapter 11 iflas başvurusu yaptı ve bu başvuruda da toplam değerleri 10 milyon doların altında varlıklarını ve toplam değeri 50-100 milyon dolar olan borçlarını listeledi.

JetSuite; 15 Nisan’da faaliyetlerini aniden durdurdu ve şirketin web sitesindeki bir açıklamada, ”işlerinde ‘dramatik bir gerileme’ olduğunu” belirtti. O ana kadar da ticari havayollarının sunduğundan daha esnek uçuş tarifeleri isteyen lüks gezginlere hitap eden bir şirket olarak hizmet veriyordu.

JetSuite’nin bildirimi, seyahat etmeyi planlayan müşterilerden özür dilemiş ve durumu şöyle belirtmiştir “Bu ani ,ancak kaçınılmaz ve gerekli bir karar.Bir sonraki bildirime kadar tüm uçuşlar iptal edilmiştir”.

İflas başvurusu, potansiyel olarak varlıkların veya tüm şirketin satılması da dahil olmak üzere şirketi iflas yoluyla yönlendirmek için bir yeniden yapılandırma görevlisi atadı.

Düzinelerce müşteri JetSuite’in borçlu olduğu bu düzinelerce müşteri, binlerce dolar tutarında alacaklıldır ve mahkeme belgelerinde teminatsız alacaklı olarak tanımlanmıştır. Dilekçe, şirketin bu alacaklılara geri ödeme yapabilecek durumda olacaklarını düşünmediklerini söyledi.

Özel jet işletmeleri; büyük havayollarının, COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmak için dünya genelindeki seyahat kısıtlamalarına uyum sağlamak adına uçuşlarını kesmeye başladığı için Şubat ve Mart başında kısa süreli bir artış gördü. Mart ayı sonuna kadar şirketin CEO’su Alex Wilcox; Skift’e, ”şirket genelinde işlerin, sokağa çıkma yasaklarının yürürlüğe girmesi sayesinde, % 90 oranında azaldığını” söyledi.

JetSuite; 2018’de Kaliforniya’dan ayrılarak, son yıllar içinde bölgenin havacılık ekonomisine en yüksek profilli eklemelerden biri olarak Kuzey Teksas’a geldi. O zamanlar, rekabetçi ve kırılgan özel havacılık endüstrisinin iyi kapitalize edilmiş bir gazisi olarak tanımlanıyordu.

Kaynak: Airline Haber

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar