“Türkiye’de turizm sektörü son derece güçlü”

Oteller olarak salgının ülkemizde görülmesiyle birlikte adımlar attıklarını ve öncelikle hijyen protokolleri ile diğer önemli tedbirlerin alınması gibi çalışmaları gündeme getirdiklerini anlatan Çorabatır, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığında bir danışma heyeti kuruldu. Çeşitli fikir alışverişlerinin ardından gerekli hazırlıklarda sona gelindi. Sertifika sürecinin neler getirdiğini ve diğer detayları Sayın Bakan tahmin ediyorum bu hafta kamuoyuna açıklayacak” dedi.

Sertifikanın birbirinden farklı ayakları olduğunu ve her bir konunun o alandaki kişilerle koordineli bir şekilde ele alındığını belirten Çorabatır, şöyle devam etti:

“Havalimanı, transfer, konaklama ve restoranlar olarak 4 ana başlık belirlendi ve çalışmalar bu temel konular etrafında şekillendi. Zaten turizm alanında denetimler her zaman çok sıkı. Oteller sürekli farklı kurum ve kuruluşlarca denetleniyor. Bu nedenle de biz zaten belirli standartları yerine getiren bir yapıyız. Koronavirüs nedeniyle tedbirler bizim rutin olarak yaptıklarımızın üstüne çıkacak. Ancak otellerin bu yeni döneme geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum.” 

Turizm sektörünün çok büyük krizler yaşadığını ve bu krizlerin hepsinden daha da güçlenerek çıktığına vurgu yapan Çorabatır ''Koronavirüs krizi de bizim için inşallah böyle olacak. 2016 ve 2017’deki zor dönemlerimizde iç pazarın çok büyük desteğini gördük. Bu yıl da bir kriz var ve salgın sonrasında iç pazar hareketleriyle sektör yavaş yavaş bir normalleşme sürecine girecek. Türkiye’de turizm sektörü son derece güçlü, 5 aylık bir krizle yerle bir olacağız diye bir şey yok. Biz elbette bu sürecin de altından kalkarız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar