TÜRSAB bölge için yaptığı yardım çalışmalarının yanında depremzedelerin konaklama ihtiyacının karşılanması için yeni bir kampanya başlattı.

Deprem felaketinin ardından hızla harekete geçen TÜRSAB, yardım çalışmaları için seferber olmuştu. TÜRSAB bölge için yaptığı yardım çalışmalarının yanında depremzedelerin konaklama ihtiyacının karşılanması için yeni bir kampanya başlattı.

Yazlık ve boş ikinci evlerin depremzedelere tahsisi için kampanya

TÜRSAB'dan yeni kampanyayla ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde zarar gören ve barınma ihtiyacı bulunan afetzedelerimizin geçici olarak barınabilmelerini sağlayacak ikinci bir konuta sahip olanların desteğini ihtiyaç sahiplerine ulaştırma amacıyla hazırlanan projemiz kapsamında;

Yaşanan felaketten etkilenen ailelerin yazlık evleri bulunan ya da ikinci konut sahiplerinin kullanmadıkları boş olan konutlarında barınma ihtiyaçlarının geçici olarak giderilmesi sağlanacaktır.

Projede konutunu konaklamaya açmak isteyen vatandaşlarımızın ve kullanılabilecek konutların envanterinin oluşturulması ilk aşama olarak belirlenmiştir.

Bu proje kapsamında yazlık evlerini veya ikinci konutlarını afetzedelerimize tahsis etmek isteyen yardımseverlerimiz başvurularını aşağıdaki formu doldurarak bize iletebilirler.

Projenin uygulanmasında;

  İkinci konut niteliğindeki yapının envanteriyle birlikte zarar görmemesi,

  Konut sahibinin formda belirteceği tarihte tahliye ve tesliminin sağlanması,

  Konutun afetzedeye tesliminde ve iadesinde kamusal gözetim ve denetimin yapılmasıamaçlanmaktadır.

Konutlardan yararlanacak afetzedelerin tespiti kamu kurumları tarafından yapılacaktır."

Kampanyaya katılmak isteyenler için başvuru linki

Kampanyaya katılmak isteyenler aşağıdaki linkten gerekli başvuru bilgilerine ulaşabiliyor:

https://online.tursab.org.tr/kapilarimiziacmazamani

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar