Dünyanın 43 ülkesinden önemli isimlerin katılımıyla birlikte online ortamda 23 ülkeden de canlı bağlantılarla zirveye katılım sağlanacak.

Umut Çınar'ın başkanlığını yaptığı Dünya Markalar Derneği tarafından, 10 yıllık sürede geleneksel olarak gerçekleştirilen “Dünya Markalar Zirvesi” bu yıl “10. Geleneksel Zamanı Tersine Kuranlar “ ödül töreni Eylül 2020 de ART- HUB’ın desteği ile Ankara Lıo Cabarette de düzenlenecek.

Korono virüsünden dolayı dünya da kitlenen ekonomik durumlar bir krize yol açtı. Ve bu krizin üstesinden gelmek için Dünya Markalar Zirvesi hem Türkiye açısından hem de dünya açısından çok önemi bir zirve haline geldi. Özellikle Savunma Sanayi, Sağlık ve Turizm konusunda dünyanın 43 ülkesinden önemli isimlerin katılımıyla birlikte online ortamda 23 ülkeden de canlı bağlantılarla zirveye katılım sağlanacak.

Savunma Sanayi, Enerji, Siber Yazılım, Turizm, Sağlık Turizmi ve birçok sektörde lider olan kurum ve kuruluşların katılacağı zirvede 41 ülkeden katılımcılar bir araya gelerek önemli protokollere imza atacaklar.

Seçkin davetlilerin katılacağı tören muhteşem gösterileri ve sanatçıları ile final zirvesine imzasını atacak.  Dünya Markalar Zirvesi Yönetim Komitesi Başkanı Umut Çınar ve Zirve Komitesinde yer alan  Başak Aslan, Tansel Aksoy, Atakan Taşur, Gökhan Emre Akıl, Sedat Yazıcıoğlu bu yıl en önemli 10. Kez yapılacak olan ödül töreninin en önemli olan Final zirvesini gerçekleştirecek olmanın heyecanı ile birçok alanda Uluslararası protokollerin imzalanacak olmasından dolayı gurur duyduklarını ve bundan  bir kez daha büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdiler.

Çınar;Geçtiğimiz 9 yılda  kendi başarı hikayesini yazmasına ve ülkemizin genç girişimcilerinin ilham almasına katkıda bulunarak şirketler arası ticari iş birliklerinin geliştirilmesini sağlamaya yardımcı olduk. Bugüne kadar birçok uluslararası şirket, kamu kurumları, özel sektör dernekleri, temsilcileri, üniversiteler, akademisyenler ve dünya çapında tanınan saygın davetli konuşmacılar bu marka şölenlerinde yer aldılar. Zirve sonucunda yerli ve yabancı şirketler arasında iş ilişkilerinin gelişmesi sağlandı. Ülkemiz ekonomisine sağladığı kazanç beraberinde yurtdışı ve içi yeni yatırımları sağlayarak, ülkemizin finansal yapısının güçlenmesine destek oldu. Markalaşma Sürecinde Savunma Sanayi, Enerji, Siber Yazılım, Turizm, Sağlık Turizmi  ve bir çok sektörde dünya lideri olan firmalar, Türkiye'nin öncülüğünde Ankara da bir araya geldiler” dedi.

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Dünya Markalar Zirvesin de bugüne kadar bir çok ödüller verildi.

Bunlardan bazıları;

Sağlık Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nın desteğiyle Dünya Markalar Derneği ve Dünya Yaşlılık Derneği'nin düzenlediği 'Dünya Markalar Zirvesi', Kasım 2015 de  Las Vegas da gerçekleştirildi.

Dünyanın en önemli 3 konusu Savunma Sanayi, Enerji Sektörü ve yaşlanan toplum için Sağlık Turizmi ara başlıklarıyla dünyada bu konuda söz sahibi olan dünyaca ünlü profesörler, iş adamları ve dünyaya yön veren kurumsal firmalar Dünya Markalar Zirvesi için Kasım 2016 da İngiltere, Amerika, Fransa, Hollanda, Almanya, Azerbaycan, KKTC ülkelerinden katılımcılar Ankara da buluştu.

Türkiye’de kendi alanlarında göstermiş oldukları sosyal faaliyetlerle toplumu daha da bilinçlendirme konusunda dikkatleri çeken Dünya Markalar Derneği ve Dünya Yaşlılık Derneği nin ilk kez uluslararası bir alanda gerçekleştirdikleri  zirve, marka devlerini buluşturmalarının yanı sıra, markalaşma yolunda ilerleyen değişik sektörlerden katılımcıları da bir araya getirdi.

“Uzun yaşam” alanındaki çalışmaları ile dünyaca tanınan bir otorite olan BioViva’nın başkanı ve SciCog Systems Inc’in CEO’su David Kekich, yaşlılıkla ilgili geliştirdiği sosyal sorumluluk hizmetleri ve Türk-Amerikan işbirliği alanındaki projelerinden dolayı "Yaşlılık Alanında Dünyada Yılın Derneği " ödülünü New Port Beach California 'da Düyader Başkanı Umut Çınar ve Başkan Yardımcısı Alp Sarı' ya verdi.

Son yıllarda gündeme gelen markalaşma, marka yönetimi, marka stratejisi, marka tescili ve marka değeri gibi kavramlar Dünya Markalar Derneği’nin üzerinde durduğu konuların başında geliyor.

“Yılın En İyileri” ödül töreni gecesinde Engelsiz Yaşam Vakfı adına ödülü Vakıf Başkanı Atilla KAPLAKARSLAN  Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut ÇINAR’dan aldı.

Taş Fırın erkeği Tamer KARADAĞLI  "Marka değerini koruyan oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Tamer Karadağlı "Bu ödül gerçekten önemli çünkü bir sanatçı olarak zor bir sektörde isminizi dolayısıyla da markanızı koruyabilmek kolay iş değil. "Tamer Karadağlı ismi bir markadır" dedi.

                                             Tamer KARADAĞLI, Umut ÇINAR, Atilla KAPLAKARSLAN

Savunma Sanayi Başkanı İsmail DEMİR adına Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Serdar DEMİREL Umut Çınar’dan ödülü aldı.

                  Eski Adalet Bakanı Oltan SUNGURLU, Eski Devlet Bakanı Esat KIRATLI, Umut ÇINAR

                                         Umut ÇINAR, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent KUŞOĞLU

                                               Umut ÇINAR,  NTV Haber Müdürü Uğur ŞEVKAT

Soldan Sağa; Dünya Markalar Zirvesi Başkanı Umut CINAR,  TRT Engelsiz Yaşam Sunucusu Cem ÇINAR,  Milli Yüzücü Hamit DEMİR,  BHS Grup Başkanı Atakan TASUR, Düyader Başkan Yardımcısı Belgin TURAN

                                                 Umut ÇINAR,  TR-Test Genel Müdürü Bilal AKTAŞ

 

 

                                                                               Umut ÇINAR

Umut Çınar Hakkında;

Dünya Yaşlılar Derneği başkanı Umut Çınar adeta tek kişilik bir ordu.  Onu bir çınarın kök salması gibi her yerde görebilmeniz mümkün. 2011 yılında Dünya Yaşlılık Derneği ya da kısaca DÜYADER, "yaşlılar"ı "genç büyükler" olarak adlandıran ve genç büyükler hakkında ulusal ve uluslararası düzeyde halkı bilinçlendirmek ve genç büyüklerin yaşam kalitelerini arttırmayı sağlamak amacıyla Umut Çınar'ın başkanlığında kurulan DÜYADER’in başkan yardımcısı Belgin Turan.

Dünya Yaşlılık Derneği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı iş birliğiyle sağlık turizmi alanında Türkiye'ye yatırım yapan firmaların da desteği alınarak yaşlıların tedavi ihtiyacını karşılayacak, sosyal hayatlarını devam ettirmelerini sağlayacak "yaşlı köyleri" bir ilki gerçekleştirilerek yakında zaman da kurulacak. Yaşlı köylerinde bir huzurevi bulunacak. Bu huzurevinin ruhsatlandırılması Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığında olacak". "Büyükşehirlerdeki sitelerin içinde bulunan bir bloğ yaşlılar için yaşam evine dönüştürülecek. Bu yaşam evlerinde öncelik, sitelerde yaşayanların yanında kalan yaşlılar olacak.

Dernek çeşitli kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelerek toplumsal hizmet alanında birçok etkinlik düzenledi.

14 Şubat'taki Sevgililer Günü kapsamında Cemal Safi ile Yenimahalle'de aşk ve sevgi yüklü şiirlerin okunduğu ve bestelenen şarkıların seslendirildiği etkinlik düzenleyen dernek, ilk kez adını duyurmaya başladı

 "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında kurduğu "Dünya Yaşlılık Derneği Dostlar Korosu" ile "Dünya Kalite Zirvesi STK Ödülü"nü aldı.

Aynı tarihte, Türkiye Eskrim Federasyonu ile eskrimin bilinirliğini arttırmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

İş, siyaset ve sanat dünyasından katılımların olduğu 3. Marka Zirvesi 3 Nisan'da Ankara'da düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol uyarınca planlanan bir proje olan Ekolojik Yaşam Çiftliği, Ankara'nın Ayaş ilçesinde kuruldu.

11. İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni'nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak  "Üstün Hizmet Ödülü"nü aldı.

Alanya Belediyesi, Goldcity ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) sponsorluğunda Dünyanın yaşlandığına ve doğum oranlarının düştüğüne dikkat çekmek amacıyla Haziran ayında düzenlediği "Uluslararası Platin Saçlı Güzeller" yarışmasını düzenledi.

Birleşmiş Milletler'e başvurarak Dünya Yaşlılık Federasyonu'nu Türkiye'de kurmak üzere Türk sinema tarihinde kadının yeri, geçmişten bugüne imajını ele almak, o zamanki toplumsal, kültürel ve siyasi olaylara dikkat çekmek amacıyla Film-San Vakfı ve Kadınca Dergisi işbirliğiyle, "Sinemanın 100. yılına Kadınca Bir Yolculuk, Efsanenin Adı Kadın" adı verilen belgeseli çekilmesi için proje başlattı.

Yenimahalle Belediyesi ile yaptığı iş birliğiyle huzurevi anlayışını değiştirmesi amacıyla inşa edilen "Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi" hizmete açıldı.

Anamur Belediyesi ile iş birliği doğrultusunda yaşlılara yönelik bir "Yaşam Evi" kurulması için Japon-Türk Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Vakfı ile sağlık turizmiyle ilgili 10 yıllığına geçerli olacak bir protokol imzalayarak yaşlı Japonların 2015'ten itibaren Ankara'daki bakım ve yaşlı evleri ile termal tesislerden hizmet almaya başlayacağı konusunda anlaştı.

İleri yaş sağlık turizmi alanında çalışmalara dikkat çekmek, çalışmaları hızlandırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Markalar Derneği ile işbirliği yaparak Ankara'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı "Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi" kongresini düzenledi

Organ bağışı ve yaşlılık ile ilgili çeşitli konferanslar düzenleyerek Dünya Markalar Derneği, Sağlık Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın desteğiyle sağlık turizmi, savunma sanayi ve enerji alanında firmaları ve uzman bilim insanlarını Las Vegas'ta buluşturarak "Las Vegas Markalar Zirvesi"ni gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Ekolojik Yaşam Çiftliği projesinin yürütülmesi konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Sağlık turizmi alanında, ileri yaş sağlık Turizmi konusunda faaliyette bulunan bir sivil toplum kuruluşu olarak, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nce yapılacak sağlık turizmi faaliyetlerinde koordineli çalışılabilecek sivil toplum kuruluşu olarak onaylandı.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar