FTI Group Yönetiminin açıklamaları...

Almanya Federal Rekabet Kurulunun onayıyla birlikte Mısırlı yatırımcı artık ana şirket olan FTI Finance holding Gmbh'nin yüzde 75.1'ine sahip oldu. Yatırımcı FTI GROUP bünyesine 2014 Ekim ayında katılmıştı ve bugüne kadar turizm şirketinin yüzde 33.66'sına sahipti. Ana hissedarlar FTI GROUP'un kurucusu ve CEO'su Dietmar Gunz ve Meeting Point Hotels & Dmc CEO'su Roula Jouny'di.

Çoğunluk hissesinin Mısırlı girişimciye geçmesi öz sermaye artışını da beraberinde getirdi. Grubun yönetim ekibi Dietmar Gunz, Roula Jouny, Ralph Schiller, Carsten Becker ve Andreas Eickelkamp'tan oluşuyor ve böylece hükümet garantileri ile desteklenmiş bir şekilde yatırımcının yanı sıra iyi bir finansman paketi yaratıyor. Bu da yöneticilerin Corona krizi sırasında yaşanan zorlu süreçte grubu başarıyla idare etmelerini sağlayacak.



Hisse devri ile ilgili görüşlerini belirten Dietmar Gunz “Bu 'Corona finansman paketi' Sayın Samih Sawiris'in aile ofisi olan partnerimiz ve hissedarımız SOSTNT'nin finansal desteği ve bunun sonucunda ortaya çıkan öz sermaye artışı olmadan mümkün olmazdı. Bu destek SOSTNT'yi grubun çoğunluk hissedarı haline getirdi. '' dedi.

Çoğunluk hissedarı olarak yeni pozisyonunu her iki taraf için de hem kazanım hem de bir fırsat olarak değerlendiren Sawiris ise şu açıklamada bulundu:“2014'te FTI GROUP bünyesine katıldıktan sonra her iki taraf için büyük başarılar elde ettik. Avrupa'nın en çeşitli ve en büyük turizm şirketlerinden birinde çoğunluk hissesine sahip olarak seyahat acentesi zinciri RV Touristik ile başlattığımız tatil destinasyonları, oteller ve dağıtım kanalları portföyümüzü tamamlamış olacağız ve böylece kendimi seyahat sektörünün en önemli segmentlerine konuşlandırmış olacağım. Tekrar etmek gerekirse bu, zorlu zamanlardan kurtulabilmemiz için her iki taraf için de kazan-kazan fırsatı yarattı. '' ifadelerine yer verdi.

Yönetimde Değişiklik Olmayacak

Yatırımcı destinasyon ve otel geliştirme şirketi olan ORASCOM'un da kurucusu ve başkanı olan Sawiris, FTI yönetiminde herhangi bir değişiklik planı yapılmayacağını belirterek; “Ortaklarımız, yönetimimiz ve şahsım arasındaki uzun işbirliği harikaydı. Bu deneyimlere dayanarak Grubun operasyonlarının yönetiminde olağandışı değişiklikler olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca, FTI ile ORASCOM arasındaki yoğun işbirliğinde de hiçbir değişiklik olmayacak. '' dedi.
 

Kategoriler
    Güncel Yazılar