Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, mülk sahipleriyle otel işletmecilerinin mahkemelik olacağını söyledi.

Koronavirüse karşı alınan önlemlerden birinin de kira sözleşmeleri ile ilgili olduğunu belirten Tarkan Akyüz, düzenlemenin sadece iş yeri kiraları ile sınırlı kaldığını ifade etti. Mevcut düzenlemenin kamuoyunda, 'kiracı 4 ay kira ödemeyecek' şeklinde anlaşıldığını kaydeden Akyüz, ödenmeyen kiraların daha sonra faiziyle birlikte alınacağını söyledi.

''Devlet 'kira almayacaksın' derse kirayı kendisinin vermesi gerekiyor''

“Kiracı olan otel işletmecilerinin yakın zamanda mülk sahipleriyle mahkemelik olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Bu durumlara düşmemek için kiralayanın ve kiracının bir an önce bir araya gelerek bu soruna acil bir çözüm bulması gerekir.'' diyen Tarkan Akyüz, devletin 'kira almayacaksın' demesi durumunda kirayı kendisinin vermek zorunda olduğunu belirtti.

''Devletin kiralamalarla ilgili net bir karar vermesi gerekiyor''

Devletin kiralamlar ile ilgili net bir karar vermesi gerektiğini belirten Akyüz, ''Devletin, her iki tarafın da mağduriyet yaşamasını önleyecek bir karar vermesi gerekiyor. Old City Otelciler Platformu olarak bu sorunun aicilen çözülmesini ve işletmecilerin rahat bir nefes almasının sağlanmasını istiyoruz. Bu durumda devletin önceliği, işletmelerin yaşatılması ve korunması olmalıdır. Mülk sahipleri buna bir çözüm ararsa, kiracı ile kiralayan arasından ciddi sıkıntılar doğacaktır. Devlet bu olaya el atarsa, hem ciddi bir krizin önüne geçilmiş olur hem de işletmeler koruma altına alınmış olur” açıklamasında bulundu.

Kategoriler
    Güncel Yazılar