Çalıştay Vietnam’ın Ha Long Bay şehrinde büyük bir katılım ile düzenlendi

TIES-Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkan Yardımcısı ve TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, çalıştayın UNESCO miraslarından biri olan Vietnam’ın Ha Long Bay şehrinde büyük bir katılım ile düzenlendiğini belirtti.

Etkinliğe 50’ye yakın ülkeden yaklaşık 500 katılımcının katıldığını ifade eden Kalender, çalıştaya ilişkin şu bilgileri aktardı: “Çalıştayda küresel ısınmanın ve çevre kirliliğinin yoğun etkisi altında kalan turizm sektörünün daha sorumlu ve sürdürülebilinir kılınması ilkesi göz önünde bulundurularak, sıfır atıklı turizm tesislerinin nasıl inşa edileceği hakkında katılımcıların bilinçlendirilmesi hedeflendi. Dünyanın birçok yerinden katılım sağlayan temsilciler, konuşmalarında %100 doğa dostu geri dönüşüm tesislerinin mümkün olduğuna sunumları ile değinerek, ekoturizm alanında çalışma yapan ve yapmayı hedefleyen birçok turizm firmasına kuzey yıldızı oldu. Ekoturizmi güçlendirmek ve sürdürülebilinir turizmi yaymak amaçlı gerçekleştirilen bu değerli etkinlikte dünyanın farklı coğrafyalarından gelip Vietnam’da buluşan katılımcılar B2B görüşmeleri gerçekleştirdi.”

Etkinliğin Mısır, Cezayir, Filipinler ve Panama olmak üzere  pek çok ülkede gerçekleştirilmesi üzerine sayısız başvuru aldıklarına dikkat çeken Kalender, “Gönlümüz bu etkinliğin daha önce Tokat’da olduğu gibi Türkiye’mizin her şehrinde gerçekleşmesidir.” diye konuştu. Kalender, dünyada %25 artarak hızla yükselen bir trend olan ekoturizmin kişi başı gelirinin 2500 dolar seyrinde olduğunu söyledi  ve 12 ay seyahat eden eko-turistleri Türkiye’nin 81 iline kazandırarak ülke hedefi olan 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelire ancak bu yolla erişilebileceğini vurguladı.

Kalender ayrıca bir sonraki etkinlin başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Meksika kuruluşlu bir dernek olan Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 6-9 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştireceğini duyurdu.

Kategoriler
    Güncel Yazılar