Wyndham Rewards, dünya genelinde 97 milyonun üzerinde kayıtlı üyesinin dünya çapında binlerce noktada puan kazanıp kullanmasına olanak sağlıyor.

Wyndham Hotels & Resorts’un ödül programı Wyndham Rewards’un üyeleri arasında yapılan bir anketin sonuçları, 2022 yaz sezonuna damga vuran ve 2023 yılında da sektörü etkilemesi beklenen seyahat eğilimlerine ışık tutuyor. Ankete Türkiye’den katılanların yarıya yakını, artan yaşam maliyetlerine rağmen seyahat etmeyi sürdüreceğini söylüyor.

Wyndham Rewards’un Avrupa, Orta Doğu, Avrasya ve Afrika’daki (EMEA) toplam 5 bin 544 üyesinin katılımıyla düzenlenen anket kapsamında, katılımcılara geçtiğimiz yaz tatillerinde edindikleri tecrübeler ve gelecekteki seyahatleri üzerinde etkili olacak unsurlara dair sorular yöneltildi. 6 – 11 Eylül 2022tarihleri arasında düzenlenen ankete Türkiye’den 890 Wyndham Rewards üyesi katıldı.

"Yeni yerler arıyoruz"

Ankete Türkiye’den katılanlar arasında geçtiğimiz yaz mevsiminde hiç seyahat etmeyenlerin oranı yüzde 12.7 oldu. Yaz mevsiminde en az bir kez seyahate çıkan katılımcıların yaklaşık yüzde 81’i Türkiye içinde seyahat ederken, yüzde 20.2’lik bir kesim 4 saate kadar uçuş mesafesindeki, yüzde 11’e yakınbir kesim ise 4 saatten uzun uçuş mesafesindeki yerleri ziyaret etti.

Wyndham Rewards'un anketinde, katılımcılara geçtiğimiz yaz mevsiminde edindikleri tecrübenin gelecekteki seyahatlerini nasıl etkileyeceği de soruldu. Türkiye’den katılımcıların yüzde 59.4'ü "bir sonraki tatilleri için sabırsızlandığını" belirtirken, "gidilebilecek farklı yerleri değerlendireceğini" söyleyenlerin oranı da aynı oldu.

Covid-19 pandemisinin ardından yüksek enflasyon oranlarının dünya genelinde etkili olmaya devam ettiği bu dönemde, artan yaşam maliyetlerinin ilerideki seyahat planlarını nasıl etkileyeceği de anketin EMEA genelindeki katılımcılarına soruldu. Ankete Türkiye’den katılanların yüzde 50.6’sı, artan yaşam maliyetlerinin kişisel seyahatlerini etkileyeceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 35’i daha küçük bütçelerle de olsa seyahat etmeyi sürdüreceğini belirtirken, yüzde 14’ün biraz üzerindeki bir kesim ise seyahat planlarında hiçbir değişiklik yapmayı düşünmüyor.

Anket sonuçlarına göre seyahat edenler, toplam tatil sürelerini azaltmak yerine yolculuk gibi masraflardan kısarak seyahatlerini daha hesaplı hale getirmenin yollarını arıyor. Ankete Türkiye’den katılanların yüzde 30.8’i “daha az sayıda fakat daha uzun süreli seyahatlere çıkarak seyahat ve konaklama maliyetlerinden tasarruf edebileceğini” söylerken, aynı görüşü paylaşanların oranı İngiliz katılımcılar arasında yüzde 39’a yaklaşıyor.

"Yakınlarımızın tavsiyelerinden ilham alıyoruz, geç rezervasyon yapıyoruz"

Anket sonuçları, tatilcilerin ziyaret edecekleri yeri belirleyen etkenlere de ışık tutuyor. Ankete Türkiye'den katılanların yaklaşık yüzde 34'ü, seyahat planlarında en öncelikli olarak aile ve arkadaşlarından aldıkları tavsiyelerin etkili olduğunu söylüyor. Katılımcıların yüzde 21.6'sı ise öncelikli olarak internette yaptıkları araştırmaların kendilerine ilham verdiğini belirtiyor.

Türkiye'deki tatilciler, diğer bölgelere kıyasla daha geç rezervasyon yapmayı da sürdürüyor. Ankete Türkiye'den katılanların yüzde 18’den az bir kısmı tatilleri için rezervasyonlarını 6 aydan 1 yıla kadar uzanan bir süre önceden yaparken, bu oran Almanya'da yüzde 29’un, İngiltere'de ise yüzde 45’in üzerine çıkıyor.

İş seyahatleri listenin başında Anketin katılımcılarına, bir sonraki seyahatlerini hangi amaçla gerçekleştirecekleri de soruldu.

Türkiye’deki katılımcıların verdiği yanıtlarda iş seyahatleri yüzde 34.5 ile başı çekerken, onu yaklaşık yüzde 33 ile şehir tatilleri ve uzun hafta sonu tatilleri izledi. Katılımcıların yaklaşık yüzde 27’si 7 gece veya daha uzun süre konaklamalı tatil, yüzde 18’den fazlası ise iş ve tatili birleştirecekleri uzun bir konaklama planlıyor. Aile ve arkadaş ziyareti planlayanların oranı ise yüzde 15.4 oldu.

Wyndham Hotels & Resorts Türkiye Bölge Direktörü Ayça Bilgin, “Anket sonuçları, tatilcilerin seyahate çıkmak için bütçelerinin el verdiği her fırsatı değerlendirmeye hazır olduklarını gösteriyor.

Daha az sayıda fakat daha uzun süreli seyahatlere çıkarak harcamalarını dengeliyorlar, indirimleri takip ediyorlar ve seyahati bir şekilde hayatlarının öncelikleri arasında tutuyorlar. Tatilimiz için harcadığımız her kuruşun hakkını en iyi şekilde alacağımızdan emin olmak istiyoruz. Wyndham Rewards gibi ödül programları da üyelerine sundukları özel teklifler, kazanılan puanları ücretsiz veya indirimli konaklamalarda kullanabilme gibi imkanlarla, seyahatleri daha bütçe dostu hale getirmeye yardımcı oluyor” dedi.

Wyndham Rewards, dünya genelinde 97 milyonun üzerinde kayıtlı üyesinin dünya çapında binlerce noktada puan kazanıp kullanmasına olanak sağlıyor. Dünyanın franchise veren en büyük otel şirketi olan Wyndham Hotels & Resorts, aynı zamanda Türkiye'de bulunan 90’dan fazla oteliyle ülkemizdeki en büyük uluslararası otel şirketi konumuna sahip.

Wyndham Rewards Hakkında

USA TODAY okuyucuları tarafından bir numaralı otel ödül programı seçilen Wyndham Rewards®, dünya genelinde 50 binin üzerinde otel, tatil köyü ve tatil kiralama tesisinin dahil olduğu, dünyanın en cömert ödül programıdır. Her ziyaretçiye uygun olarak tasarlanan programın üyeleri, her bir geçerli konaklamada 1.000 puanın sahibi olmayı garantiliyor ve puanlarını, dünya genelinde yaklaşık 9 bin 100 otelde veya Wyndham Destinations ve diğer ortaklıklar aracılığıyla on binlerce tatil köyü ve tatil kiralama tesisinde ücretsiz konaklamanın da dahil olduğu fırsatlarda kullanabiliyor. Wyndham Rewards programının dünya genelinde 97 milyonun üzerinde kayıtlı üyesi bulunuyor.

Wyndham Hotels & Resorts Hakkında

Wyndham Hotels & Resorts (NYSE: WH), altı kıtada ve 95’in üzerinde ülkede bulunan yaklaşık 9 bin 100 oteliyle, tesis sayısı bazında dünyanın franchise veren en büyük otel şirketidir. Wyndham, her ziyaretçiye hitap eden ve yaklaşık 836 bin odanın bulunduğu ağıyla, konaklama sektörünün hem ekonomi, hem de orta segmentinde lider bir konuma sahiptir. Super 8®, Days Inn®, Ramada®, Microtel®, La Quinta®, Baymont®, Wingate®, AmericInn®, Hawthorn Suites®, Trademark Collection®, ve Wyndham®, şirketin portföyünde yer alan 24 otel markasından bazılarıdır. Şirketin ödüllü sadakat programı Wyndham Rewards, 97 milyonun üzerinde kayıtlı üyesinin, puanlarını dünya çapında binlerce otelde, tatil köyünde ve tatil kiralama tesisinde kullanmasına olanak sağlamaktadır.

 

Kategoriler
    Güncel Yazılar